maandag 15 maart 2021

Review: The Eye Of Time - Acoustic II (Denovali Records, 2021) (Piano Muziek / Neo-Klassiek)

The Eye Of Time is het solo project van de Franse muzikant Marc Euvrie, die uit Cherbourg, Normandië komt.
Marc, die nauw verbonden is met de Franse punk en hardcore scene, heeft een klassieke achtergrond en studeerde piano vanaf zijn negende jaar, waarna hij op zijn vijftiende jaar zijn eerste piano werk componeerde.
Na zijn school diploma te hebben gehaald, ging hij cello aan het conservatorium studeren en was hij in diverse bands actief, voordat hij zijn solo project The Eye Of Time startte.
Zijn debuut album "After Us" verscheen in 2006 als CD-R in eigen beheer en werd verpakt in een uitklapbare kartonnen hoes op DVD formaat, waarna in 2010 het CD album "Jail" via het Destructure Records in een beperkte oplage werd uitgebracht, waarvan de opnamen in juni 2008 hadden plaats gevonden in de Studio de la Souleuvre.
Vervolgens bracht het Denovali Records label de compilatie "The Eye Of Time" in 2012 uit, die bestaat uit: "After Us" (11 nummers) + "Jail" (6 nummers) + "Lilly On The Valley" (3 nummers) en deze verscheen op 2CD en op 3LP wit vinyl en 3LP 180 gram zwart vinyl, maar ook als 20mp3 en in 2014 verscheen de CD/LP/Download "Acoustic", eveneens via Denovali Records.
In maart 2015 is zijn album "ANTI" via het Denovali Records label verschenen, zowel op CD als op LP en als Digitale download, waarbij Marc zich heeft laten inspireren door Third Eye Foundation, Portishead, Neurosis, DJ Shadow, Björk, Sigur Ros, Edvard Grieg, Sergei Rachmaninov en Godspeed You! Black Emperor en deze werd in 2016 gevolgd door "Myth I - A Last Dance For The Things We Love", die via dat zelfde label eveneens op LP, CD en als digitale download is uitgebracht.
"Myth II: A Need To Survive", dat 3 augustus 2018 via Denovali Records op LP, CD en als digitale download verscheen, was daar de logische opvolger van, waarna de EP "Rebounce" op 12 juni 2020 als digitale download werd uitgebracht en op 26 maart 2021 brengt Denovali Records zijn album "Acoustic II", waarop 14 nummers staan, als LP, als CD en als digitale download uit.

Het album begint met "Not From This World", waarin The Eye Of Time een prachtig nummer op piano speelt, dat door cello begeleid wordt en een terugkerend ritme heeft en dit wordt gevolgd door "To Heal A Shape-Shifted Mind", een fantastisch stuk piano muziek, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme heeft en "Itself", een geweldig rustig nummer met klassieke invloeden, dat door het cello spel een trieste ondertoon bevat.
Daarna volgen "A Lost Song", een mooi rustig piano nummer, dat subtiele tempopwisselingen heeft, "On Perd Sa Vie À Chercher Sa Place", een verrukkelijk stuk uptempo piano muziek, dat klassieke invloeden heeft, "Un Volcan Qui Pousse Les Os", een erg rustig stukje muziek met een terugkerend ritme, dat geleidelijk iets meer snelheid krijgt en "De L'incapacité De Dire Au Revoir Aux Belles Choses", eveneens weer een uitstekend rustig piano werkje, dat langzaam iets meer tempo krijgt en naar een climax gespeeld wordt.
In "Behind The Unknown Is Where Magic Is" speelt The Eye Of Time nogmaals zo'n prima nummer, dat tempowisselingen bevat, in "Eternal Conflicts" krijg ik een heerlijke mix van piano en cello in een gemiddeld tempo voorgeschoteld, die lichtelijk triest klinkt en in "La Résilience Se Trouve À L'Est" laat Marc me genieten van een schitterend stuk muziek met een licht hypnotiserend terugkerend ritme en een niet al te hoog tempo, dat invloeden van Oosterse en psychedelische muziek bevat met de cello in de hoofdrol.
Dan volgen "Hope Is By Nature", een klassiek aandoend uptempo piano nummer, dat gewoon lekker klinkt en "L'eternité Se Cache Dans Un Jardin Au Fond Du Mois D'août", een piano nummer met tempowisselingen en aanzwellende tonen, die ondersteund worden door het cello spel.
Verder volgen "Today Is The Journey", een cello nummer met een aanstekelijk terugkerend ritme, waar drums geluiden bij zitten, waardoor de muziek gaat swingen en "Toucher Le Temps Du Bout Des Doigts", een piano nummer met een terugkerend ritme, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld.

"Acoustic II" van The Eye Of Time is een uitstekende plaat, die vol heerlijke Neo-klassieke piano en cello muziek staat, die los van elkaar, of in combinatie gespeeld wordt en ik kan liefhebbers van dit genre aanraden deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten