zondag 28 maart 2021

Review: Kali Trio - Loom (Ronin Rhythm Records, 2021) (Avant Garde / Industrieel / Drum 'N Bass / Post-Rock)

Kali Trio uit Zwitserland, bestaat uit: Raphael Loher - piano, Urs Müller - sologitaar en Nicolas Stocker - drums.
De band bracht op 20 maart 2018 hun debuut album "Riot - 24 bit 96 kHz" via Ronin Rhythm Records als CD en als digitale download uit en deze werd op 18 maart 2021 gevolgd door het album "Loom", dat 4 nummers bevat en via Ronin Rhythm Records als LP in een beperkte oplage, als CD en als digitale download uitgebracht werd.

Het eerste nummer van "Loom" heet "Shipol", waarin de band een schitterende mix van drum 'n bass, filmmuziek en avant garde speelt, die industriële invloeden heeft en  iets na de helft van het nummer meer snelheid en een swingend dansbaar ritme krijgt.
Daarna volgt "Transistorinnes" en speelt de band nogmaals zo'n geweldig nummer, dat swingt, tempowisselingen en terugkerende ritmes bevat en invloeden van drum 'n bass, avant garde en industriële muziek aan elkaar smeedt, waarbij ook licht melodische post-rock invloeden te horen zijn, om de laatste 4 minuten in een langzaam tempo te worden uitgespeeld.
In "Dry Soul" zet Kali me een rustig avant garde nummer voor, dat invloeden van post-rock heeft en een terugkerend ritme bevat en in "Folding Space" krijg ik opnieuw zo'n zelfde soort stuk avant garde muziek te horen, dat in een niet al te hoog tempo wordt begonnen, na enkele minuten iets meer snelheid krijgt en een terugkerend ritme bevat en post-rock invloeden heeft.

"Loom" van Kali is een fantastische plaat, waarvan ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan liefhebbers van avant garde, post-rock, industriële muziek en drum 'n' bass deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten