maandag 1 maart 2021

Review: Echoplain - Polaroid Malibu (Atypeek Music / Pied De Biche / Zéro Égal Petit Intérieur, 2021) (Post Punk)

Echoplain uit Parijs, Frankrijk werd in 2018 opgericht en bestaat uit: Emmanuel Boeuf - sologitaar en zang, Clement Matheron - basgitaar en Stephane Vion - drums.
De band bracht op 15 september 2019 hun debuut single "Echoplain" (3 nummers) als digitale download uit en deze werd op 11 december 2020 gevolgd door het digitale nummer "Beyoncé" en op 15 januari 2021 verscheen hun debuut album "Polaroid Malibu", waarop 10 nummers staan, als LP, als CD en als digitale download via Atypeek Music, Pied De Biche en Zéro Égal Petit Intérieur.

Het album begint met "All Eyes On Me", waarin de band een heerlijke post punk song, die een terugkerend ritme heeft en tempowisselingen bevat, die gevolgd wordt door "Hole.Dare.Neck", een stevige rock song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en invloeden van post punk heeft en de remix van "On Her Side", een schitterend stevig instrumentaal rock nummer, dat een terugkerend ritme heeft en swingt.
Daarna volgen "Here I Stand", een swingende rock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en invloeden van post punk bevat, "Beyoncé", een geweldige song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, bij tijd en wijle heftig klinkt en een aanstekelijk ritme heeft en "Watcha", een fantastische rock song met een aanstekelijk  terugkerend ritme, waarbij stil zitten geen optie is.
In "On My Own" zet Echoplain me een verrukkelijke song voor, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een dansbaar terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft, in "Fade Out" krijg ik een uitstekende swingende song in een gemiddeld tempo te horen, die aanzet tot dansen en in "13th" laat de band me genieten van een swingende dansbare uptempo rock song met een terugkerend ritme en tempowisselingen.
Het laatste nummer heet "Yed Sneaky" en hierin speelt de band stevige post punk song in een gemiddeld tempo, die bij vlagen heftig klinkt en tempowisselingen bevat.

"Polaroid Malibu" van Echoplain is een prima debuut album met puike nummers, die swingen en terugkerende ritmes hebben, waarbij post punk invloeden sterk naar voren komen en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten