maandag 1 maart 2021

Review: Die Welttraumforscher - Wir Arbeiten Für Die Nächste Welt (1991-2012) (Bureau B Records, 2021) (Pop / Elektro / New Wave)

Die Welttraumforscher is het alias van Christian Pfluger uit Zurich, Zwitserland , die sinds 1981 al meer dan 30 cassettes, CD, LP's en singles uit heeft gebracht via diverse labels, maar ook verschenen er films, verhalen en illustraties van zijn hand.
Op 5 maart 2021 brengt Bureau B Records gelijktijdig 2 albums van hem op de markt uit de periode 1981-2012, waarvan de eerste "Die Rückkehr Der Echten Menschheit" uit 1981-1990 stamt en "Wir Arbeiten Für Die Nächste Welt" uit 1991-2012.

Op laatstgenoemde album staan 14 nummers en deze begint met "Wassergarten. Vergangenheit und Zukunft", dat start met het geluid van druppelend water, waar na enkele seconden instrumentale avant garde muziek bij komt, die in een langzaam tempo wordt gespeeld en gevolgd wordt door "Das Land Loon", een prachtige song met invloeden uit pop en elektronische psychedelische muziek met een niet al te hoog tempo en "Zuckerbäckerbrigade", een melodisch klinkend instrumentaal avant garde nummer met een terugkerend ritme, dat tegen het einde experimenteel en psychedelisch wordt.
Daarna volgen "Take Me Away", een zwaar klinkende dark wave song met een terugkerend ritme en langzaam tempo, "Kluger König Kindermond", een lekker in het gehoor klinkende uptempo song, die een vrolijk aanstekelijk dansbaar ritme bevat en "Werde Erde", een korte song met een gemiddeld tempo en een terugkomend ritme.
In "Lass Uns Überlegen" zet Die Welttraumforscher me een uitstekende dansbare mix van new wave en elektro in een gemiddeld tempo voor, in "Dieses Haus Ist Nur Ein Traum" krijg ik een prima elektro song te horen, die subtiele tempowisselingen heeft en in "Schnee Im Zarten Jahr" is de muziek een mix van experimenteel en avant garde en heeft een terugkerend ritme, dat licht hypnotiserend over komt.
Dan volgen "Husch-Husch", een schitterende mix van krautrock song en improvisatie, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme heeft, "Ufo", een 
heerlijke pop song met een aanstekelijk dansbaar ritme en "Das Blaue Zimmer", een geweldige dansbare song, die een mix is van elektronische muziek en dance, in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme heeft.
Verder hoor ik "Silberblau", een aanstekelijke vrolijke dansbare mix van pop, new wave en drumritmes, die me in beweging zet en "'21. Januar 2021", een schitterende uptempo dancepop song met een aanstekelijk swingend ritme.

"Wir Arbeiten Für Die Nächste Welt" van Die Welttraumforscher is een puike plaat, die vol lekker in het gehoor klinkende, hoofdzakelijk in het Duits gezongen, nummers staat en ik kan liefhebbers van dance, elektro, new wave en pop deze schijf dan ook van harte aanraden.(luister naar de eerste 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten