zondag 6 juni 2021

Review: Derev - Leap Of Faith (Derev Music, 2021) (Progressieve Rock)

Derev uit Toronto, Canada werd door de Italiaanse Armeniër Armando Bablanian - sologitaar en de Syrische Armeniër Michel Karakach - drums opgericht, nadat ze samen in Koeweit op high school zaten.
8 Jaar later vormden ze de band Derev, nadat ze asiel in Canada kregen en sloot de Canadese basgitarist Liam Horrigan zich bij het duo aan.
Begin 2021 verschenen de video's "Futile" en "Delayed" van de debuut EP "Leap Of Faith", die 21 mei 2021 in eigen beheer als CD werd uitgebracht en hierop neemt Adel Saflou de zang voor zijn rekening.

De EP, die 6 nummers bevat, begint met "Tunnel Vision", waarin Derev een kort rustig melodisch stukje speelt, dat gevolgd wordt door "Turab", een geweldige uptempo mix van progressieve hardrock en Midden Oosterse ritmes.
Daarna volgen "Futile", een schitterende swingende uptempo song met tempowisselingen en heerlijke drumspartijen en een aanstekelijk dansbaar ritme en "Delayed", een prima rock song, die aanzet tot dansen en melodische en symfonische invloeden heeft en iets over de helft van het nummer in een lager tempo over gaat
Verder speelt Derev "Slipping Down Again", een prachtige mix van pop en rock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en enkele tempowisselingen bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Ghost Of Guilt", een fantastische licht psychedelische song met invloeden uit het Midden Oosten, melodische en progressieve rock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en tempowisselingen heeft.  

"Leap Of Faith" van Derev is een lekker in het gehoor klinkende CD met prima muziek, die invloeden van muziek uit het Midden Oosten en progressieve en melodische rock bevat en ik raad liefhebbers dan ook aan, deze schijf eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten