zondag 6 juni 2021

Review: GangAwry - Politics (Bird's Robe Records, 2021) (Rock)

GangAwry uit Sydney, Australië, werd halverwege de jaren 80 opgericht en bestond uit: Nick Norton - sologitaar en zang, Brendan Jones - sologitaar, Tim West - basgitaar en  Warren Power - drums.
De band bracht in 2005 hun debuut en enige EP "New High", waarop 4 nummers staan, via Flashpoint Music als CD uit en deze werd op 30 april 2021 als digitale download heruitgebracht via Bird's Robe Records en op 4 juni 2021 verscheen hun album "Politics" (oorspronkelijk uitgebracht in 2006), waarop 10 nummers staan, eveneens via dat label als digitale download.

Het album begint met de single "The Jaws Of Life", waarin GangAwry een heerlijke rock song met een gemiddeld tempo en tempowisselingen speelt, die gevolgd wordt door "Brittle Being, een schitterende uptempo powerrock song, die swingt.
Daarna volgen "Take Me Over Yonder", een lekker in het gehoor klinkende song, die zo nu en dan wel iets van de muziek van Sting weg heeft, "Don't Be So Suburban", een swingend uptempo funky nummer, waarbij stil zitten niet aan de orde is en "Singing In The Rain", een mooie rustige pop song met een aanstekelijk ritme.
In de single "Pretty Mess" krijg ik een uitstekende pop song in een gemiddeld tempo voorgezet met een aanstekelijk dansbaar ritme en enkele tempowisselingen, in "Us Two" hoor ik GangAwry een puike rock song in een gemiddeld tempo spelen, die aanzet tot dansen en in het titel nummer "Politics" laat de band me genieten van een fantastische uptempo rock song met een terugkerend licht hypnotiserend ritme.
Verder volgen "Age Of Urgency", een prima dansbare pop song in een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en "G Spot", een geweldige rock song met een niet al te hoog tempo, die een aanstekelijk ritme heeft dat aanzet tot beweging.

"Politics" van GangAwry is een uitstekende plaat, die lekkere afwisselende nummers bevat, die een dansbaar karakter hebben en ik hiervan dan ook erg genoten , waardoor ik liefhebbers van de betere pop en rock kan aanraden deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar enkele nummers van het album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten