zondag 13 juni 2021

Review: Green Was Greener - Introspective (Inner Ear Records, 2021) (Pop)

Green Was Greener uit Kreta, Griekenland, is het project van Thomas Stratakis - zang en sologitaar.
Samen met Angelos Panagiotidis - drums, Konstantinos Tzagkarakis - basgitaar, Nikos Vogiatzakis - sologitaar, synthesizer en zang en Frank Papadakis - synthesizer vormt hij de band, die op 4 juni 2021 hun debuut album "Introspective", dat 9 nummers bevat, als LP op 180 gram zwart vinyl, als LP op 180 gram geel vinyl en als digitale download via Inner Ear Records uitbracht.

Het album begint met het titel nummer "Instrospective", waarin Green Was Greener een heerlijk post-rock nummer in een niet al te hoog tempo speelt, dat een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en dit nummer wordt gevolgd door de single "Inner Giver", een prachtige rustige pop song, die lichte new age invloeden en een terugkerend ritme heeft.
Daarna volgen de single "Another Chance", een schitterende pop song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme, "Desert King", een verrukkelijke uptempo mix van surf, pop en een terugkerende ritme, waarmee de band een lichte trance oproept en "Everyday", een prima song met melodische invloeden en een terugkerend ritme.
In "Stargazing" schotelt Green Was Greener me een prachtige vrij rustige song voor, die een aanstekelijk ritme bevat en in "'Cause Everytime You Go I Know" krijg ik een lekker in het gehoor klinkende mix van pop en western muziek te horen, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en lichte melodische invloeden heeft.
Verder volgen "Train Of Thoughts", een puike stevige rock song met progressieve rock invloeden, een terugkerend ritme en tempowisselingen en "You Don't Care", een mooie vrij rustige pop song met een aanstekelijk terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen.

"Instrospective" van Green Was Greener is een puike debuut plaat, die vol uitstekende nummers staat, die gewoon lekker klinken en ik kan liefhebbers van de betere pop deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten