zondag 6 juni 2021

Review: Vassilina - Fragments (Inner Ear Records, 2021) (Elektro Pop / Dark Wave)

Vassilina - zang en geluidseffecten uit Athene, Griekenland woonde de afgelopen 4 jaar in Londen, Engeland en bracht haar debuut EP "In-Sõma" in 2018 uit via Undo Records, die gevolgd werd door de singles "Pain" en "Blue House".
Op 28 mei bracht Inner Ear Records haar debuut album, "Fragments", waarop 11 nummers staan, als LP op groen vinyl, als LP op zwart vinyl en als digitale download uit, dat ze samen maakte met Tom Wright (Engeland) - synthesizer, achtergrondzang en geluidseffecten en Luke Mannell (Engeland) - sologitaar en Loz KStn Dancer (Griekenland) - synthesizer, achtergrondzang en geluidseffecten.

Het album begint met "My Heart Is Empty", waarin Vassilina een mooie dark wave song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die avant garde invloeden bevat en gevolgd wordt door "Bad Omen", een uitstekende vrij rustige song met tempowisselingen en een dansbaar ritme.
Daarna volgen "Not Friends", een heerlijke mix van elektro en dark wave, die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme heeft en halverwege meer snelheid krijgt, waardoor de muziek dansbaar wordt en swingt, "Sexyless", een fantastische uptempo mix van dark wave en elektro, die swingt als een trein en "Floating Bones", een puike mix van avant garde en pop met een langzaam tempo.
In "Save Me" krijg ik een trage song voorgeschoteld, die tempowisselingen heeft, in "I Guess We'll Never Know" hoor ik Vassilina een prima mix van dark wave en elektro spelen, die een gemiddeld tempo heeft en tempowisselingen bevat en in "This Is The Last Song I'm Gonna Write For You" laat ze me genieten van een vrolijk klinkende  swingende uptempo elektro song, die aanzet tot dansen.
Verder volgen "Possession", een uptempo elektro song met een aanstekelijk terugkerend ritme, "Atihisame", een prachtige rustige pop song met een aanstekelijk ritme en "My Heart Is Empty/Náni (Reprise)", een kort instrumentaal stukje avant garde.

"Fragments" van Vassilina is een verrukkelijke plaat met uitstekende songs, waarvan ik zeer heb genoten en ik kan liefhebbers van dark wave, avant garde en elektro pop dan ook aanraden deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten