zondag 20 juni 2021

Review: Grey Mouse — A Moment Of Weakness (Addicted Records, 2021) (Dark Pop)

Grey Mouse uit Moskou, Rusland werd eind jaren 90 opgericht door Alexey Chunikhin - solo- en basgitaar.
In de loop der jaren wisselde de band regelmatig van samenstelling en bestaat tegenwoordig verder uit: Mikhail Kudrey – zang, Uliana Volkova – cello, Kirill Chunikhin – drums (track 2, 5, 6 en 7) en Denis Bayukansky – drums (track 3, 4 en 8).
De band bracht in 2005 hun debuut CD "No Masks" via Jagi Jagi Records (Rusland) uit en deze werd gevolgd door: "Blind And Ugly" (CD, 2008, BRP Records (Rusland)), "Trip" (CD, 2012, BRP Records, LP, 69WATT/Anazitisi Records (Griekenland)), "Animalism" (CD, 2014, Soyuz music (Rusland)), "Gaddafi's Crying (Digital, 2014, Soyuz Music (Rusland)) en "Twisted Tango" (LP compilatie, 2015, Musicbuzz Records (Griekenland)), terwijl het nummer "Snow" van het album "Trip" op het verzamel album "Psychedelic World Music, Discovery, Vol. 1" van het Amerikaanse Trail Records verscheen.
Op 5 juli 2021 verschijnt het nieuwe album van de band, getiteld "A Moment of Weakness", waarop 8 nummers staan, via Addicted Records uit Rusland als CD en als digitale download.

Het album begint met "Backwater", waarin Grey Mouse een schitterend instrumentaal nummer ten gehore brengt, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en klassiek geschoolde invloeden heeft, waarna "Dark Road" volgt en de band een puike rustige song met een lichte trieste ondertoon en blues invloeden speelt.
Daarna volgen "Better Than Me", eveneens een prachtig langzaam nummer, dat door het cello spel treurig klinkt en iets over de helft van de song tijdelijk meer snelheid krijgt en "On the Run", een heerlijke song met een gemiddeld tempo, die iets over de helft van het nummer in een langzaam tempo over gaat, om tegen het einde weer in snelheid toe te nemen en naar een climax gespeeld wordt.
In "Rat Race" schotelt Grey Mouse me opnieuw een fantastische vrij rustige song voor, die een aanstekelijk ritme heeft en lichte blues invloeden bevat en halverwege iets meer snelheid krijgt en ook in "Survival Song" krijg ik weer zo'n mooie rustige song te horen, die iets na de helft van het nummer sneller en heftiger wordt.
Verder volgen "Here Comes the Storm" en hierin speelt de band nogmaals zo'n soortgelijke song, die een aanstekelijk ritme heeft en tegen het einde licht psychedelisch wordt en "Suicide Song", een verrukkelijke deprimerende song met een traag tempo, een terugkerend ritme en een trieste ondertoon, die vragen over het leven oproept. 

"A Moment Of Weakness" van Grey Mouse is een prima CD met uitstekende rustige nummers staat, die zo nu en dan verdriet uitstralen, maar desondanks gewoon lekker klinken en in raad iedere liefhebber van de betere pop dan ook aan deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten