zondag 12 juni 2022

Review: The Backdoor Society - This Is Nowhere (Area Pirata Records, 2022) (Garagerock)

The Backdoor Society uit Piacenza, Italië werd in 2017 opgericht door ex Rookies leden: Simone Modicamore - zang, Giovanni Orlandi - sologitaar en Andrea Corti - drums, die samen met Denis Cassi - basgitaar de band vormen.
De band, die sterk door de muziek van de Nederlandse bands The Outsiders en Q65 is beïnvloed, bracht op 26 april 2019 hun debuut uit met de 7" single "I'm Not Important To You", die via Hidden Volume verscheen en tevens als digitale single werd uitgebracht.
Daarna verscheen hun debuut album "The Backdoor Society" op 29 april 2019 als LP en als digitaal album via Area Pirata Records, gevolgd door "On The Run / Ballad Of A Liar" op 28 april 2021 als 7" single en als digitale single met Paolo "Apollo" Negri via Hypnotic Bridge Records en "This Is Nowhere", dat 30 april 2022 als LP in een beperkte oplage van 300 stuks en als digitaal album via Area Pirata Records werd uitgebracht en 12 nummers bevat.

Het album begint met "Desolation", waarin The Backdoor Society een schitterende uptempo garagerock song speelt, die swingt als een trein en invloeden heeft van de muziek van The Outsiders en gevolgd wordt door "Changes", een heerlijke uptempo garagerock song met sterke jaren 60 invloeden en "Gone Away", een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo en invloeden van "Heart Of Stone" van The Rolling Stones.
Daarna volgen "1000 Tears", een geweldige uptempo song, waarbij stil zitten geen optie is, "The Wrong Side", een prachtige beat song met een uptempo, die vrij rustig begint, om na korte tijd meer snelheid te krijgen en te gaan swingen en "It’s Happening", een puike garagerock song met blues invloeden van "The Hootchie Cootchie Man" van Muddy Waters.
In het eerste nummer van kant 2, "I’m Gonna Miss You", zet The Backdoor Society me een verrukkelijke uptempo garagerock song voor, die invloeden van de muziek van The Outsiders heeft, in "Set Me Free" krijg ik een prima uptempo garagerock song te horen, die tempowisselingen bevat en een aanstekelijk ritme heeft en in "Janet" laat de band me genieten van een uptempo song, die swwingt en een aanstekelijk ritme heeft.
Verder volgen "I Won’t Cry", een lekker in het gehoor klinkende song met een gemiddeld tempo en tempowisselingen, "Sick And Dazed", eveneens een swingende uptempo song met een aanstekelijk ritme en "You Turn Me On", een schitterende uptempo song met subtiele tempowisselingen en lichte rhythm & blues invloeden.

"This Is Nowhere" van The Backdoor Society staat vol fantastische garagerock nummers, die vanaf de begin tonen swingen en sterke jaren 60 invloeden bevatten en ik kan iedere liefhebber van garagerock en de jaren 60 muziek deze meesterlijke schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten