zondag 12 juni 2022

Review: Yoo Doo Right - A Murmur, Boundless To The East (Mothland Records, 2022) (Rock)

Yoo Doo Right uit Montréal, Canada bestaat uit: John Talbot - drums, Charles Masson - basgitaar en Justin Cober - zang, sologitaar en zang.
De band bracht op 3 december 2016 hun debuut album "Nobody Panicked And Everybody Got On" in een beperkte oplage als cassette en als digitaal album uit en deze wordt gevolgd door: "EP2" (20 juni 2017, digitale EP), "The Moral Compass Of A Self​-​Driving Car" (12 juli 2019, digitaal nummer), "Acid Mothers Temple​/​Yoo Doo Right Split" (5 juni 2020, 7" single in een beperkte oplage van 300 stuks), "Marché Pt. 3 (Ft. Jasmine Trail)" (18 november 2020, digitaal nummer), "Don't Think You Can Escape Your Purpose" (21 mei 2021, LP in een beperkte oplage van 100 stuks op galaxy gekleurd vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download) en "A Murmur, Boundless To The East" (10 juni 2022, als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op dageraad kleurig vinyl, als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op zwart vinyl en als digitaal album), dat via Mothland Records verschenen is en hierop wordt de band bijgestaan op track 1 en 5 door violiste Jessica Moss.

Het album, dat 5 nummers bevat, start met "Say Less, Do More", waarin Yoo Doo Right de muziek in een langzaam licht dreigend tempo ten gehore brengt, dat post-rock en jaren 80 invloeden en een terugkerend ritme heeft en "SMB", een schitterend melodisch post-rock nummer met een aanstekelijk dansbaar ritme en een terugkerend ritme.
Daarna volgt "Dérive", een fantastisch nummer met een gemiddeld tempo en een licht hypnotiserend terugkerend ritme, dat invloeden van krautrock en post-rock heeft.
In het op single verschenen "The Failure Of Stiff, Tired Friends" zet Yoo Doo Right me een heerlijk post-rock nummer in een gemiddeld tempo voor, dat sterke invloeden van jaren 60 bands zoals The Ventures en The Shadows heeft.
In het laatste en tevens langste nummer heet "Feet Together, Face Up, On the Front Lawn", dat meer dan 16 minuten duurt, krijg ik een geweldige afwisselende song in een niet al te hoog tempo te horen, dat invloeden van krautrock, post-rock, industriële en experimentele rock herbergt en een terugkerend ritme heeft.

"A Murmur, Boundless To The East" van Yoo Doo Right is een uitstekende plaat, die puike nummers bevat met als uitschieter het lange "Feet Together, Face Up, On The Front Lawn" en ik kan liefhebbers van post-rock en krautrock, maar ook van experimentele rock deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten