zondag 29 mei 2022

Review: Deep Sun - Dreamland - Behind The Shades (Massacre Records, 2022) (Symfonische Metal)

Deep Sun uit Zwitserland werd in 2005 opgericht en bestaat na diverse bandbezettingswisselingen tegenwoordig uit: Tobias Brutschi - drums, Tom Hiebaum - keyboard, Angelo Salerno - basgitaar, Stephan Riner - sologitaar en Debora Lavagnolo - zang.
De band bracht in 2013 hun debuut EP "Flight Of The Phoenix", die in eigen beheer werd uitgebracht en deze werd gevolgd door "Race Against Time" (eigen beheer, 2016) en "Das Erbe Der Welt" (Massacre Records, 2019) en op 10 juni 2022 verschijnt hun album "Dreamland - Behind The Shades", dat 11 nummers bevat, via Massacre Records als CD en als digitale download.

Het album start met "Prologue", waarin Deep Sun een schitterend kort piano nummer in een niet al te hoog tempo speelt, dat met hemelse zang en klassiek aandoende klanken vergezeld gaat, voordat het geweld losbarst in "Behind The Shades", dat met hoge snelheid mijn gehoorgang in gespeeld wordt en invloeden van symfonische muziek en gothic rock heeft en na enkele minuten over gaat in een mooie rustige song, om halverwege het nummer weer meer snelheid te krijgen.
Daarna volgen "Dreammaster", een uptempo mix van folk, orkestrale elementen en symfonische rock, die tempowisselingen bevat en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), "Living The Dream", een heerlijke swingende uptempo song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en "Killer In A Dream", een uitstekende song met een gemiddeld tempo, een dansbaar ritme en invloeden van symfonische rock en "In Silence", een prachtige vrij rustige song met invloeden van folk en symfonische rock.
In "Secret Garden" zet Deep Sun me een lekker in het gehoor klinkende uptempo mix van symfonische rock en folk voor, die aanzet tot dansen, in "Mitternachtstanz" krijg ik een geweldige vrolijk klinkende swingende song met folk invloeden in een gemiddeld tempo te horen, waarbij stil zitten geen optie is en in "Hands In Anger" laat de band me genieten van een stevige uptempo rock song, die symfonische en heavy metal met elkaar verbindt en in een hoog tempo gespeeld wordt.
Verder volgen "Rogue (Dreaming Leprechaun Pt. II)", een uptempo symfonische metal song met folk invloeden, een aanstekelijk dansbaar ritme en subtiele tempowisselingen en "Euphoria", een verrukkelijke uptempo song met folk invloeden, die tempowisselingen heeft.

"Dreamland - Behind The Shades" van Deep Sun staat vol puike symfonische metal nummers, die gemengd met folk een prima stuk muziek opleveren, waar ik dan ook erg van  genoten heb en ik kan iedere liefhebber van deze muziekstijl dit album dan ook van harte aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten