zondag 22 mei 2022

Review: Dätcha Mandala - The Last Drop (Mrs Red Sound, 2022) (Rock)

Dätcha Mandala uit Bordeaux, Frankrijk werd in 2009 opgericht en bestaat uit: Nicolas Sauvey - zang, basgitaar, akoestische gitaar en mondharmonica, Jérémy Saigne - sologitaar en zang en Jean-Baptiste Mallet - drums en zang.
In de loop der jaren trad de band meer dan 550 keer op in landen zoals: Amerika, Canada, Italië, Nederland, Duitsland, Spanje, Zwitserland en Slovenië en speelde samen met onder andere: Les Insus, The Bellrays, Radio Moscow, The Datsuns, Mars Red Sky, DeWolff, Angelo Moore, Samsara Blues Experiment, Endless Boogie, 7 Weeks, Shaka Ponk, The Cosmic Dead, Bob Wayne en The Dictators.
Dätcha Mandala bracht in 2016 hun debuut EP "Anâhata" uit, waarna op 10 november 2017 hun debuut album "ROKH" als digitale download in eigen beheer en als LP op zwart vinyl en als CD via Mrs Red Sound verscheen en deze zou op 24 april 2020 gevolgd worden door "Hara", eveneens via Mrs Red Sound en als CD en digitale download worden uitgebracht, maar door het corona virus werd deze datum uitgesteld tot 5 juni 2020.
Op 20 mei 2022 is hun EP "The Last Drop", waarop 5 nummers staan, via Mrs Red Sound verschenen als CD en als digitale download.

De EP begint met "Janis", waarin Dätcha Mandala een stevige rock song met een gemiddeld tempo speelt, die een aanstekelijk ritme heeft en tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "L.A. Hippie", een heerlijke uptempo rock song met een dansbaar terugkerend ritme.
Daarna volgt "I & You", een uitstekende dansbare poprock song met enkele tempowisselingen, die vrij commercieel is en lekker in het gehoor klinkt. 
In "Carry On" zet Dätcha Mandala me een prachtige pop song in de stijl van Crosby, Stills, Nash & Young voor, die een gemiddeld tempo heeft en invloeden van de jaren 70 bevat.
Als laatste volgt "Hit & Roll" en hierin krijg ik een geweldige swingende uptempo rock song voorgeschoteld, die hardrock en rock & roll invloeden heeft en subtiel tempowisselingen bevat.

"The Last Drop" van Dätcha Mandala is een puike EP, die prima rock nummers bevat, waarvan ik de uitschieter "Hit & Roll" vind en ik raad iedere liefhebber van de betere rock dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.(luister naar de EP via de bandcamp link onder de recensie) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten