zondag 15 mei 2022

Review: Soft Ffog - Soft Ffog (Is It Jazz? Records, 2022) (Progressieve Rock)

Soft Ffog uit Kongsberg, Noorwegen werd in 2016 opgericht en bestaat uit: Tom Hasslan - sologitaar, Trond Frønes - basgitaar, Vegard Lien Bjerkan - keyboards en Axel Skalstad - drums.
De band brengt hun debuut album op 27 mei 2022 als eerste band uit via Is It Jazz? Records (het nieuwe sub-label van Karisma Records) en deze verschijnt als LP in een beperkte oplage van 500 stuks op oranje vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download en werd op 25 maart 2022 vooraf gegaan door de single "Chun Li", die ook op het album staat, dat in de voorverkoop te verkrijgen is via: https://softffog.bandcamp.com/album/soft-ffog.

Het album, dat 4 nummers bevat, begint met het op single verschenen "Chun Li", waarin Soft Ffog een schitterend melodisch elektronisch nummer met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo speelt, die progressieve rock invloeden heeft van de muziek van King Crimson en Gentle Giant,  tempowisselingen bevat en swingt en voor de laatste minuut over te gaan in een ander ritme.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
Daarna volgt "Zangief", een verrukkelijk rock nummer met een gemiddeld tempo ten gehore brengt, dat een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en lichte jazzrock, symfonische en progressieve rock invloeden bevat en iets over de helft van het nummer meer snelheid krijgt.
In "Ken" laat Soft Ffog me genieten van een geweldig progressief symfonisch nummer met een gemiddeld tempo, dat technisch van hoogstaande kwaliteit is, een aanstekelijk ritme bevat en swingt als een trein.
Als laatste volgt "Dhalsim", een fantastisch nummer met een terugkerend ritme, progressieve invloeden, tempowisselingen, bombastische stukken, uptempo muziek, die in een swingend ritme wordt gespeeld en de laatste minuut zware klanken bevat.

"Soft Ffog" van Soft Ffog is een uitstekend debuut album met heerlijke progressieve rock nummers, die invloeden van symfonische rock en jazzrock van de jaren 70 bands  bevatten en ik heb dan ook met volle teugen kunnen genieten van dit technisch hoogstaande meesterwerk, dat ik elke liefhebber van één, of meer van deze genres zeer kan aanraden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten