zondag 1 mei 2022

Review: Icarus Peel's Acid Reign - No Choir, No Cowbell (Billywitch Records, 2022) (Pop)

Icarus Peel uit Devon, Engeland, maakte in 2009 zijn eerste solo CD album, getiteld "Tea At My Gaffe", die in 2010 gevolgd werd door "The Sunflower Army" en in 2013 door "Sing!".
Ook maakte hij in 2013 met de band The Honey Pot, die hij in 2010 oprichtte, het album "To The Edge Of The World" voor het Mega Dodo label en onder de naam Crystal Jacqueline And The Honey Pot, verscheen er een dubbele 7" vinyl single bij het Fruits De Mer label in 2014 en verder kwam er een song van de band op het album "Home For Christmas", waarvan de opbrengst voor een goed doel was.
Met Mordecai Smyth maakte Icarus Peel in 2014 de gelimiteerde 10" vinyl split LP "Barnburner" (Mega Dodo Records), waarbij elk 3 nummers speelt en de LP op blauw vinyl in een oplage van 250 stuks geperst is, waarvan de eerste 100 vergezeld zijn gegaan van een A3 kleuren poster + sticker.
Ook zijn album "Forget-Me-Not Under Pussy Willow", dat 7 oktober 2016 via het Mega Dodo Records label verscheen, werd in een gelimiteerde editie van 250 stuks 180 gram zwart vinyl op LP uitgebracht en er verscheen een zeer beperkte oplage van 100 stuks als 4CD in een handgemaakte, individueel genummerde houten doos, die de geremasterde versies van "Tea At My Gaffe", "The Sunflower Army" en "Sing!" plus zijn album "Forget-Me-Not Under Pussy Willow" bevat.
Op 12 mei 2018 vierde het Fruits De Mer Records label zijn tiende verjaardag in de King Arthur Pub te Glastonbury, waar The Honey Pot, Tir Na NÓg, Icarus Peel's Acid Reign, Anton Barbeau, Mark McDowell en Magic Bus optraden en speciaal daarvoor schreef Icarus Peel de song "Shining Diamonds" voor The Honey Pot.
Deze is samen met het nummer "Half Space" van Icarus Peel's Acid Reign in een zeer beperkte oplage van 80 stuks in een metalen kan op 5" single uitgebracht en werd tijdens het optreden verkocht.
Icarus Peel's Acid Reign bestaat uit: Icarus Peel - zang en sologitaar, Andy Budge - basgitaar en Brian Rushbrooke (The Crystal Jacqueline Band) - drums.
Op 27 juli 2018 verscheen het album "The Window On The Side Of Your Head" van Icarus Peel's Acid Reign via het Mega Dodo Records label en deze werd in een beperkte oplage op 180 gram geel vinyl uitgebracht, tevens in een beperkte oplage op CD in een metalen kan en als digitale download.
Opmerkelijk is, dat de nummers van de LP en CD in een andere volgorde staan en dat de CD een nummer extra bevat, plus een langere versie van "Eyes Of Insomnia", dat een intro heeft.
Op 20 november 2020 verscheen het tweede album van de band getiteld "Shallow Oceans" als LP in een beperkte oplage van 199 stuks op 180 gram zwart vinyl en als CD als eerste uitgave van Billywitch Records, een sub label van Mega Dodo Records, waarna de cover van het Fleetwood Mac nummer "The Chain" op de dubbele 7" single "The Hobbit House Collective" verscheen, die via Fruits De Mer Records op 30 januari 2022 werd uitgebracht en op 11 april 2022 verscheen het album "No Choir, No Cowbell", waarop 10 nummers staan, via Billywitch Records als CD in een beperkte oplage van 100 stuks en als digitaal album. 

Het eerste nummer van het album heet "Why On Earth?" en hierin speelt Icarus Peel's Acid Reign een prachtige rock song met een niet al te hoog tempo, die invloeden van de jaren 50 muziek heeft en na korte tijd over gaat in een poprock song met een gemiddeld tempo, waarna "No Expectations" volgt, een heerlijke licht psychedelische pop song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme heeft.
Daarna volgen "Come Angel", een prima song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme, "Dreamtime Disorder", een geweldige swingende rock song, die invloeden van progressieve blues en rock heeft en een tempowisseling bevat en "E.T.A.", een puike progressieve pop song met een terugkerend ritme en enkele tempowisselingen, die licht psychedelisch klinkt.
In "High" zet Icarus Peel's Acid Reign me een uitstekende song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme voor, die aanzet tot dansen, in "I Will Find You", krijg ik een geweldige mooie langzame song te horen, die psychedelisch klinkt en een hoog meezing gehalte heeft en in "Strawberry Symphony" laat de band me genieten van een schitterend instrumentaal nummer met een licht hypnotiserend terugkerend ritme.
Verder volgen "Quong", een puike progressieve licht psychedelische pop song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en "Signed DC", een verrukkelijke progressieve pop song met een niet al te hoog tempo en invloeden van "The House Of The Rising Sun" en Acid rock, die aanzet tot schuifelen.

"No Choir, No Cowbell" van Icarus Peel's Acid Reign staat vol schitterende licht psychedelische progressieve pop songs, waarmee de band me van begin tot einde heeft weten te boeien en ik kan iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten