zondag 15 mei 2022

Review: Estatic Vision - Elusive Mojo (Heavy Psych Sounds, 2022) (Rock)

Estatic Vision werd in Philadelphia, Amerika opgericht en bestaat uit: Doug Zabolchech - sologitaar, Kevin Nickles - sologitaar, dwarsfluit en saxofoon, Michael Field Connor - basgitaar en Ricky Culp - drums.
De band bracht hun debuut album "Sonic Praise" 29 juni 2015 als LP, als CD en als digitaal album uit via Relapse Records (her-persing in 2019 via Heavy Psych Sounds Records).
Daarna verschenen: "Raw Rock Fury" (17 april 2017 als LP, als CD en als digitaal album via Relapse Records), "Under The Influence" (4 mei 2018 als 12" EP, als CD EP en als digitale EP via Heavy Psych Sounds Records) en "For The Masses" (20 september 2019 als LP, als CD en als digitaal album via Heavy Psych Sounds Records en Desert Highways in Australië).
Op 13 mei 2022 brengt Heavy Psych Sounds Records hun album "Elusive Mojo" als test persing LP in een beperkte oplage van 15 stuks op zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op geel, rood, blauw vinyl, als LP in een beperkte oplage van 450 stuks op goud kleurig vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitaal album.

Het album, dat 7 nummers bevat, begint met "March Of The Troglodytes", waarin Estatic Vision een schitterend uptempo kort stonerrock nummer met progressieve jazz invloeden ten gehore brengt, dat een terugkerend ritme heeft en gevolgd wordt door de titel song "Elusive Mojo", een heftige swingende uptempo rock song met acid rock invloeden.
Daarna volgen "Times Up", een fantastische uptempo rock song met een terugkerend licht hypnotiserend ritme en jazz en acid rock invloeden, die swingt en "The Kenzo Shake", een heerlijke swingende rock song met een vrij hoog tempo en een terugkerend ritme, die lichte invloeden van de muziek van The Stooges heeft.
In "Venom" schotelt Estatic Vision me een geweldige swingende song voor, die bij tijd en wijle vrij heftig klinkt, in "The Comedown" laat de band me genieten van een vrij rustig nummer met een licht hypnotiserend terugkerend ritme en in "Deathwish 1970" krijg ik een verrukkelijke swingende uptempo rock song te horen, die invloeden van de muziek van The Stooges heeft en acid rock en progressieve jazz invloeden bevat.

"Elusive Mojo" van Estatic Vision bevat 7 puike rock nummers, waar ik vanaf de begin tonen van heb genoten en ik kan deze uitstekende schijf, waarvan de uitschieter wat mij betreft ""Deathwish 1970" is, dan ook zeer aanbevelen aan elke liefhebber van progressieve rock en rock in het algemeen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie) 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten