zondag 8 mei 2022

Review: Astral Magic - Lords Of Space (Clostridium Records, 2022) (Spacerock)

Astral Magic uit Finland is het solo project van basgitaar speler Santtu Laakso van de in 1991 opgerichte psychedelische spacerock band Dark Sun.
Op zijn eerste solo album "Visions Of Infinity", waarop 9 nummers staan, bespeelt hij alle instrumenten zelf en krijgt daarbij hulp van gastmuzikanten Martin Weaver (ex-Dark en Wicked Lady) - sologitaar (behalve op "Ancient Mysteries", "Onboard The Spaceship" en "Creatures From Beyond"), Scott Heller - synthesizer (op "Winds Of Time") en Samuli Sailo - ukelele (op "Winds Of Time").
Het album werd via Space Rock Productions en Sapphire Records uitgebracht, als LP in een beperkte oplage van 250 stuks op 180 gram marmer kleurig vinyl, die met de hand genummerd zijn, als CD in een beperkte oplage van 150 stuks, die met de hand genummerd zijn en als digitale download en vermeldenswaardig is verder, dat het album opgedragen wordt aan Sylvi Maria Laakso (23.12.1923 – 1.6.2020), de moeder van Santtu.
Op 1 maart 2022 verscheen zijn tweede solo album, getiteld "Lords Of Space", dat 10 nummers bevat, via Clostridium Records als LP in beperkte oplage, als CD in een beperkte oplage van 300 stuks, die 2 extra nummers bevat en als digitaal album en hierop spelen de volgende muzikanten: Jay Tausig - drums, viool, saxofoon, sologitaar (track1) E-bow gitaar (track 8), Vince Cory - sologitaar (track 2), Kimi Kärki - sologitaar (track 4), Mikael C. Haavisto - slogitaar (track 9 en 10), Perttu Lindberg - drums (track 1), terwijl Santtu zelf synthesizer, sequencers, solo- en basgitaar en zang voor zijn rekening neemt, waarbij verder het vermelden waard is, dat de bonus nummers oorspronkelijk op een 7" single verschenen.

Het album begint met het titel nummer "Lords Of Space", waarin Astral Magic een heerlijke stevige swingende uptempo rock song ten gehore brengt, die invloeden van de muziek van Hawkwind heeft en tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "Chakra Vimana", een geweldig instrumentaal uptempo rock nummer, dat swingt als een trein en "Head Encounter", een prima spacerock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme.
Daarna volgen "The Fall Of Atlantis", een schitterend melodisch nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, "Set On Flames", een swingend uptempo met een terugkerend ritme, een aanstekelijk dansbaar ritme, subtiele tempowisselingen en invloeden van de muziek van Hawkwind en "Android Rebellion", een puike spacerock song met een gemiddeld tempo.
In "Run Or Hide" laat Astral Magic me genieten van een verrukkelijke song met een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen en in "Cosmic Games" schotelt hij me opnieuw zo'n lekker in het gehoor klinkende swingende uptempo spacerock song voor.
Verder volgen de bonus nummers van de CD, waarvan de eerste "Child Of The Wild" is en hierin krijg ik een fantastische rock song te horen, die met een vrij hoog tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme en progressieve invloeden heeft en tevens tempowisselingen bevat en "The Undead", een uitstekende rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme.

"Lords Of Space" van Astral Magic staat vol geweldige spacrock nummers, waar ik vanaf de begintonen van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook sterk aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten