zondag 15 mei 2022

Review: The Magic Mixture - This Is The Magic Mixture (Secret Records / Morgan Blue Town, 2022) (60's Pop)

The Magic Mixture was een band uit Londen, Engeland die tussen 1967 en 1969 bestond uit: Terry Thomas - zang en sologitaar, Melvyn Hacker - basgitaar, Stan Curtis - orgel en Jack Collins - drums.
De band bracht, na enkele band bezettingswisselingen, hun enige album in 1968 via Saga Records uit en dit is in 2022 als CD opnieuw uitgebracht via Secret Records / Morgan Blue Town.

Het album begint met "(I'm So) Sad", waarin The Magic Mixture een heerlijke licht psychedelische song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme speelt, die gevolgd wordt door "Urge To Leave", een uitstekende uptempo song met een ritme, dat aanzet tot dansen en "You", een puike swingende uptempo song met invloeden van progressieve rock en de muziek van Fleetwood Mac's begin periode.
Daarna volgen "Slowly The Day", een geweldige vrij rustige song met lichte progressieve blues en rock invloeden, die een aanstekelijk ritme heeft, "New Man", een lekker in het gehoor klinkende pop song met een gemiddeld tempo, die enkele tempowisselingen heeft en een dansbaar ritme bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Living On A Hill", een fantastische song met een niet al te hoog tempo en een aanstekelijk ritme.
In "It's Alright By Me" laat The Magic Mixture me genieten van een licht psychedelische pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een hoog meezing gehalte heeft, in "When I Was Young" zet de band me een geweldige afwisselende uptempo song voor, die diverse tempowisselingen heeft en bij tijd en wijle swingt en in "Hey Little Girl" krijg ik een prachtige vrij rustige pop song te horen, die tempowisselingen heeft.
Verder volgen "Tomorrow's Sun", een uitstekende pop song met een rustig tempo, die aanzet tot schuifelen, "Motorbike Song", een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat Hammond rock invloeden heeft en "Moonbeams", een verrukkelijke pop song met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk ritme en een hoog meezing gehalte.

"This Is The Magic Mixture" van The Magic Mixture staat vol prima jaren 60 pop songs, waarvan ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan liefhebbers van de betere pop,  psychedelische pop en licht progressieve rock deze schijf dan ook zeer aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten