zondag 12 juni 2022

Review: Not Moving LTD - Love Beat (Area Pirata Records, 2022) (Rock)

Not Moving LTD uit Italië bestaat tegenwoordig uit: Lilith - zang, Dome La Muerte - sologitaar en zang, Iride Volpi - sologitaar en achtergrondzang en Antonio Bacciocchi - drums.
De band bracht in 1988 hun debuut album "Flash On You" onder de naam Not Moving als LP uit via Electric Eye Records en deze werd op 10 januari 2016 her uitgebracht via Araea Pirata Records als CD.
Vervolgens verscheen op 9 november 2019 de 7" single "Not Moving LTD" in een beperkte oplage van 500 stuks via Area Pirata Records en op 26 maart 2022 bracht de band hun album "Love Beat", waarop 9 nummers staan, als LP in een beperkte oplage van 500 stuks en als CD in een beperkte oplage van 300 stuks via dat zelfde label. 

Het album start met "Deep Eyes", waarin Not Moving LTD een schitterende uptempo powerrock song speelt, die invloeden van de jaren 80 muziek van bands als The Only Ones en Magazine heeft en een aanstekelijk dansbaar ritme bevat en gevolgd wordt door "Goin' For A Ride", een verrukkelijke uptempo song met een terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen en "Down She Goes", een fantastische uptempo song met een aanstekelijk dansbaar ritme en een hoog meezing gehalte.
Daarna volgen "Dirty Time", een swingende rock song met enkele subtiele tempowisselingen, waarbij het moeilijk is om niet in beweging te komen en het titel nummer "Love Beat", een heerlijke song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.
In "Primitive" zet Not Moving LTD me een swingende uptempo song voor, die uitnodigt tot dansen en in "Don't Give Up" krijg ik een geweldige rock song met een gemiddeld tempo te horen, die een terugkerend ritme heeft en invloeden van de jaren 60 bevat.
Verder volgen "Rubbish Land", een uitstekende song met country & western invloeden, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme en hoog meezing gehalte heeft en "Red Line", een korte vrij rustige song met een terugkerend ritme.

"Love Beat" van Not Moving LTD is een schitterend album, dat vol heerlijke dansbare rock nummers staat, waar ik erg van genoten heb en ik kan liefhebbers van de betere rock deze schijf dan ook sterk aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten