maandag 27 juni 2022

Review: La Reine Seule - Visages (Kapitän Platte, 2022) (Neo Klassiek)

Pianiste Judith Hoorens uit Brussel, België, die het meest bekend is van haar werk met de band We Stood Like Kings, maakte onder de naam La Reine Seule het album "Visages", dat op 31 mei 2022 als digitaal album verscheen en op 24 juni 2022 via Kapitän Platte werd uitgebracht als LP in een beperkte oplage van 300 stuks in een zeefdruk hoes, waarbij de eerste 100 exemplaren een extra zeefdruk afdruk met een verschillend motief hebben, als CD.

Het album bevat 8 nummers, waarvan het eerste "Un" heet en hierin speelt La Reine Seule een mooi rustig stuk neo klassieke muziek, dat subtiele tempowisselingen heeft en halverwege iets meer snelheid krijgt (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Deux", dat een niet al te hoog tempo met tempowisselingen bevat en prachtig klinkt.
Daarna volgen "Trois", een uitstekend klassiek nummer met een wisselend langzaam tempo en een triest klinkend einde en "Quatre", een heerlijk opgewekt nummer met wisselende tempo's en ritmes.
In "Cinq" schotelt La Reine Seule me nogmaals zo'n schitterend klassiek aandoend nummer voor, dat een vrij rustig tempo heeft en tempowisselingen bevat en in "Six" krijg ik een geweldig nummer te horen, dat tempowisselingen heeft, harmonieus, doordringend en aanstekelijk klinkt en veranderende geluidsniveaus bevat.
Dan volgen "Sept", een melodisch stukje pianomuziek met ritme- en tempowisselingen en "Huit", eveneens een prima nummer met wisselende tempo's en ritmes, dat net als de andere nummers rust uitstraalt.

"Visages" van La Reine Seule bevat 8 schitterende stukken pianomuziek, die klassiek aandoend klinken en bij liefhebbers van neo klassieke muziek zeker in de smaak zullen vallen en ik raad hen dan ook nadrukkelijk aan deze schijf eens te gaan beluisteren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten