maandag 14 maart 2016

Review: Beastmaker - Lusus Naturae (Rise Above Records, 2016) (Hardrock)

Beastmaker is een band uit Fresno, Californië, Amerika, die in 2014 werd opgericht en bestaat uit: Trevor William Church - zang en sologitaar, John Tucker - basgitaar en Andres Alejandro Saldate (beter bekend als Juan Bonham) - drums.
De band liet zich muzikaal vooral inspireren door hardrock bands uit de jaren 70 en 80, zoals Black Sabbath en Slayer, maar ook door de jaren 60 en 70 bands, als The Zombies en The Four Seasons, door hedendaagse bands zoals Witchcraft en door muziek uit horror films en het occulte.
Hun debuut album, "Lusus Naturae", dat 12 nummers bevat, verschijnt 25 maart 2016 via het Rise Abover Records label en wordt op 180 gram rood vinyl en op CD uitgebracht.
Deze werd 20 augustus 2015 vooraf gegaan door de 7" vinyl EP "You Must Sin", waarop 5 nummers staan en in een beperkte oplage van 150 op doorzichtig vinyl is geperst, terwijl er 250 op zwart vinyl en, alleen voor Amerika, 250 op paars vinyl gemaakt zijn.

"Lusus Naturae" start met "Clouds In The Sky", één van de nummers van de EP en hierin hoor ik de band een schitterende hardrock song ten gehore brengen, die net als het nummer "Black Sabbath" met klokkengelui begint en tevens dezelfde sfeer uitwasemt als de eerste LP van Black Sabbath, waarna ik het tweede nummer van de EP hoor, getiteld "Eyes Are Watching" en ook in deze song schotelt de band me een heerlijke hardrock song voor, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en liggen associaties met de muziek van Ozzy en co voor de hand.
Daarna hoor ik "Arachne", een lekkere stevige rock song, die eveneens een gemiddeld tempo heeft en gevolgd wordt door "Skin Crawler" een fantastische swingende rock song in Black Sabbath stijl, die halverwege van tempo verandert en ik tijdelijk een vrij rustig gedeelte te horen krijg, dat naar het einde toe weer meer vaart krijgt.
In "Find The Stranger" laat Beastmaker me genieten van een stevige, lekker in het gehoor klinkende, rustige song en in "You Must Sin", van de gelijknamige EP, zet de band me opnieuw een vrij rustige song voor, die me aan de muziek van Black Sabbath doet denken (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).
Dan speelt de band "Burnt Offering" en ook dit nummer wordt in een gemiddeld tempo gespeelt, terwijl de muziek stevig is en in het volgende nummer, dat "Mask Of Satan" heet krijg ik weer een geweldige stevige zeventiger jaren hardrock song te horen, waarna "It" volgt, waarin de band verder gaat met het maken van muziek in de stijl van de oude Black Sabbath.
Het volgende nummer, dat "Astral Corpse" heet, is de vierde song van de EP en daarin hoor ik de band nog steeds dezelfde soort muziek maken en het tempo blijft daarbij eveneens hetzelfde en in de titelsong "Lusus Naturae" is dat nog steeds zo en ook het laatste nummer "The Strain" is van hetzelfde laken een pak.

Het debuut album "Lusus Naturae" van Beastmaker bevat 12 uitstekende songs, die weliswaar veel dezelfde sfeer uitwasemen en sterk door de muziek van Black Sabbath beïnvloed zijn, maar desondanks toch het beluisteren meer dan waard zijn en ik kan deze schijf daarom dan ook aanraden aan alle liefhebbers van dit genre.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten