maandag 14 maart 2016

Review: The Bonnevilles - Arrow Pierce My Heart (Alive Natural Sound, 2016) (Bluesrock / Garagerock)

The Bonnevilles uit Noord-Ierland werd in 2009 opgericht door Andrew McGibbon Jr - sologitaar en zang en Chris McMullan - drums en percussie.
Op 30 oktober 2009 bracht de band het debuut album "Good Suits & Fightin' Boots" op CD en digitale download uit via het Motor Sounds Records label, gevolgd in oktober 2010 door de gelimiteerde download "Hardtale Lurgan Blues EP", waarvan er slechts 100 exemplaren te koop waren.
Vervolgens verscheen "Folk Art & The Death Of Electric Jesus" in 2012 als CD en digitale download via Twenty Stone Blatt Records en in 2014 werd "Tape Saturation Overdrive. Live In Belfast" op LP uitgebracht via Motor Sounds Records.
De band speelde 2 maal op het Deep Blues Festival in Europa, de eerste keer in 2014 en de tweede maal in 2015 en tevens speelde de band op The Deep Blues Fest in Clarkesdale, Mississippi in oktober 2015.
The Bonnevilles deelden het podium met onder andere: like Left Lane Crusier, James Leg, Johnny Walker, The Soledad Brothers en Guadalupe Plata.
Het derde studio album "Arrow Pierce My Heart", waarop 13 nummers staan, zal 18 maart 2016 verschijnen via het Alive Natural Sound label en daarop wordt het duo bijgestaan door Michael Mormecha - keyboards en percussie, Chris Scott - handgeklap en Summer en Lily McGibbon - achtergrondzang.

Het album, waarop 13 nummers staan, start met "No Law In Lurgan" en daarin zet de band me een lekker in het gehoor klinkende bluesrock song voor, die in een rustig tempo gespeeld wordt en invloeden uit heavy rock bevat, waarna "My Dark Heart" volgt en ik een swingende rock song hoor, die enkele subtiele tempowisselingen heeft.
Daarna speelt de band "The Whiskey Lingers" en dit is een uitstekende rustige bluesrock song met hardrock invloeden (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), die gevolgd wordt door "The Electric Company", een zeer aanstekelijke swingende mix van blues en rock, die me aanzet tot meebewegen.
Dan volgt de titelsong "Arrow Pierce My Heart", waarin ik een schitterende swingende hypnotiserende rock song hoor, die een terugkomend ritme bevat, waarna het korte "Eggs And Bread" ten gehore gebracht wordt en daarin speelt de band een heerlijk stukje blues.
In "I Dream Of The Dead" laat de band me een prima uptempo rock song horen, die swingt en in "I've Come Too Far For Love To Die" hoor ik een fantastische rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en me enigszins aan de muziek van Rory Gallagher doet denken.
Vervolgens zet The Bonnevilles me "Erotica Laguna Lurgana" voor en hoor ik een heerlijk erotisch instrumentaal nummer, dat een terugkerend ritme bevat en invloeden bevat van Egyptian Reggae van Jonathan Richman & The Modern Lovers, waarna ik "The Man With The X Shaped Scar On His Cheek" te horen krijg en hierin speelt de band een lekkere swingende mix van garagerock en pop.
"Those Little Lies" is een verrukkelijke rustige pop song en "Learning To Cope" een swingende mix van een garagerock en rock & roll song, terwijl de laatste song van het album "Who Do I Have To Kill To Get Out Of Here?" een uitstekende rock song is, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordten een aangenaam ritme heeft.

Ik vind "Arrow Pierce My Heart" van The Bonnevilles een prima afwisselend album, dat vol staat met lekker in het gehoor klinkende rock nummer en ik kan hen, die van bluesrock en garagerock houden, deze schijf dan ook van harte aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten