maandag 28 maart 2016

Review: Papernut Cambridge - Love The Things Your Lover Loves (Gare Du Nord Records, 2016) (Psychedelische Pop)

Papernut Cambridge is een collectief uit Cambridge, Kent, Engeland, dat opgericht is door underground producer, technicus en gitarist Ian Button (Death In Vegas, Trashing Doves), als zijn nieuwste project.
Dit collectief bestaat uit: Ian Button, Robert Halcrow, Marco Magnani, Robert Rotifer, Darren Hayman, Jack Hayter, Ralegh Long, Mary Epworth, Will Twynham, Helene Bradley, Mat Flint, JJ Crash, Lucy Jopling, Paul Hawkins, Chris Potter, Alastair Harper, Ruari Meehan, Alex Templeton-Ward, Nick Tidmarsh, John Howard, Terry Miles en Emma Winston.
Andere huidige projecten en samenwerking verbanden zijn er onder andere met: Go Kart Mozart, David Cronenberg's Wife, Deep Cut, Darren Hayman, Pete Astor, Rotifer en Paul Hawkins.
Papernut Cambridge is gebaseerd op een denkbeeldige band uit een droom van 1990, die in 2013 tot leven is gewekt, door een groep te vormen uit vrienden en medewerkers.
Dat resulteerde in de 2 albums: "Cambridge Nutflake" (november 2013) en "There's No Underground" (oktober 2014), die beide door het Gare Du Nord Records label werden uitgebracht.
Hun nieuwe album, "Love The Things Your Lover Loves", staat voor 13 mei 2016 gepland en wordt zowel op 2LP (10"), CD en als digitale download en cassette en tevens als een complete set van vinyl/CD/cassette/tatoeages/badges uitgebracht via Gare Du Nord Records.
Voor Valentijnsdag 2016 is er speciaal een gratis "Valentines Day EP" verschenen onder de naam "Love The Things Your Lover Loves EP", waarop het titelnummer van de nieuwe LP en 1 nummer uit 1995 en 1 uit 1999 staan, plus een set tijdelijk blijvende tatoeages.
Ook verschijnt 13 mei het album "Other Things Your Lover Loves", waarop 12 instrumentale nummers staan, tegelijk met het nieuwe album en dit zijn bewerkte nummers, waarvan de zang is vervangen door andere instrumenten en melodieën en elk nummer als een nieuwe klinkt.

Het nieuwe album "Love The Things Your Lover Loves" bevat 12 songs en de titelsong, "Love The Things Your Lover Loves", is daar de eerste van.
Hierin hoor ik de band een een verrukkelijke psychedelische song ten gehore brengen, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, waarbij de zang me enigszins aan die van Steve Harley (Cockney Rebel) doet denken, die gevolgd wordt door "The Lady Who Told A Lie", een lekker in het gehoor klinkende pop song, die eveneens die sfeer uit wasemt en in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Daarna krijg ik "I Promise You" voorgezet en daarin speelt de band een mooie rustige licht psychedelische pop song, waarbij de samenzang prachtig is, waarna "Radio" volgt en dit is een swingende licht psychedelische pop song met een aanstekelijk ritme, die enkele prima tempowisselingen bevat.
Dan zet de band me "Chartreuse" voor en krijg ik een uitstekende dansbare pop song met wisselende ritmes te horen (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), die gevolgd wordt door "Them", waarin de band me een fantastische rustige psychedelisch pop song voorschotelt.
In "Mirology" speelt Papernut Cambridge een schitterende melodische psychedelische uptempo pop song, waarin het ritme licht hypnotisch klinkt en de muziek aan zet tot dansen en in "St.Nicholas Vicarage" hoor ik een heerlijke psychedelische pop song met diverse subtiele tempowisselingen.
Vervolgens speelt de band een lekkere dansbare mix van pop en country in "I'm Stranded" en in "Spell It Out" krijg ik een prima dansbare pop song te horen, die lichte reggae invloeden bevat.
"Kardashev Fail" begint met een swingend ritme, maar verandert halverwege in een treurig klinkende song, die psychedelische invloeden heeft en het laatste nummer, dat "We Are The Nut" heet is een fantastische opgewekte swingende pop song met lichte country invloeden en een aanstekelijk ritme.

"Love The Things Your Lover Loves" van Papernut Cambridge bevat 12 geweldige songs, die het beluisteren meer dan waard zijn en ik heb dan ook met volle teugen van dit schitterende album genoten en kan iedere liefhebber van de betere pop aanbevelen, deze schijf eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten