maandag 7 maart 2016

Review: King Mud - Victory Motel Sessions (Alive Natural Sound, 2016) (Bluesrock)

King Mud werd 15 april 2015 te Fort Wayne, Indiana, Amerika, opgericht door Van Campbell (Black Diamond Heavies) - drums en percussie en Freddy J IV (Joe Evans) (Left Lane Cruiser) - zang en sologitaar.
Het duo wordt op het album bijgestaan door: Jaxon Lee Swain - basgitaar, Patrick French - mondharmonica en Alex J. Galvan - Hammond orgel, terwijl Parker Griggs (Radio Moscow) - zang en sologitaar (2 nummers) en Woljek Pilichowski - basgitaar (1 nummer) als gastmuzikanten meespelen.
Op 5 februari 2016 verscheen hun debuut album "Victory Motel Sessions", dat in de Comp-ny Studio te Glendale, Californië onder leiding van Arthur Alexander werd opgenomen, via het Alive Natural Sound label op zowel CD Digipack, als in gelimiteerde oplage op roze vinyl en gespetterd vinyl, terwijl de muziek ook via I-Tunes verkrijgbaar is.

Het album, dat 10 nummers bevat, start met "Rat Time" en daarin hoor ik de band een schitterende uptempo bluesrock song spelen, waarin een heerlijk terugkomend ritme zit, dat licht hypnotiserend werkt.
Daarna zet de band me "Smoked All My Bud" voor en hierin krijg ik opnieuw een lekker in het gehoor klinkende swingende bluesrock song voorgeschoteld, waarbij stil zitten geen optie is (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en dit nummer wordt gevolgd door "Back It Up", een heerlijke vrij rustige bluesrock song met een aanstekelijk zuidelijk ritme.
Dan volgt "Arthur's Hooked", waarin de band me een swingende stevige rock song voorschotelt, waarna ik "Keep It Out Of Sight" hoor en dit is een vrij heftige swingende bluesrock song, waar heavy rock invloeden in zitten en het tempo steeds verder opgevoerd wordt.
In "Take A Look" speelt de band een uitstekende rock song, waarin enkele prima tempowisselingen zitten en in "War Dancers" verrast King Mud me door, in een hoog tempo, een fantastische swingende mix van rock & roll, progressieve rock en bluesrock te spelen, die swingt als een trein.
Vervolgens hoor ik "I Can Only Give You Everything", een lekkere dansbare bluesrock song met hoog meezing gehalte, die halverwege het nummer van tempo verandert, waarna het nummer over gaat in een heavy rock song.
De volgende song heet "Suzy's Cookies" en hierin laat de band genieten van een verrukkelijke progressieve bluesrock song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, maar tegen het einde een stuk meer snelheid krijgt, waarna het laatste stukje van de song weer in een rustiger tempo wordt gespeeld en in het laatste nummer, dat "Blood River" heet, laat de band me weer een vrij snelle mix van rock & roll en blues horen, die swingt als een trein en stil blijven zitten is hierbij niet mogelijk.

"Victory Motel Sessions" van King Mud bevat 10 heerlijke swingende bluesrock songs, die ik elke liefhebber van dit genre van harte kan aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten