maandag 23 januari 2017

Review: The Creation Factory - Let Me Go (Market Square Records, 2017) (Beat / Garagerock)

The Creation Factory werd in 2016 te Los Angeles, Amerika, opgericht door Shane Stots - basgitaar en zang en Iggy Gonzalez - drums en zang, beiden leden van de neo-psychedelische band The Mystic Braves en bestaat verder uit: Neil Soiland - sologitaar en zang, , Gabe Pacheco - slaggitaar, Glenn Brigman - orgel en Justin Smith - tamboerijn.
Op 16 januari 2017 verscheen de debuut single van de band "Let Me Go"/ "You Got It" in een beperkte oplage van 341 stuks via het Market Square Records label, waarbij opgemerkt kan worden, dat alle singles een dubbele fotohoes hebben en geprint zijn in zestiger jaren stijl en de eerste 300 tevens een hand genummerde appel groen gekleurde insert kaart bevatten, terwijl de nummers 301-341 zijn voorzien van een rode insert kaart.
De single is ook verkrijgbaar via Normans Records (UK), Rough Trade (UK), 13 O'Clock Records (USA) en via Clearspot Distribution (NL) en als digitale uitgave via Market Square Records.

"Let Me Go", de A-kant van de single, is een lekker in het gehoor klinkende swingende uptempo beat song, die psychedelische orgelklanken en een aanstekelijk ritme bevat, terwijl "You Got It" een schitterende swingende instrumentale psychedelische mix is van garagerock en beat, waarbij stil zitten geen optie is. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

De single "Let Me Go"/ "You Got It" van The Creation Factory bevat 2 fantastische nummers, die in de jaren 60 gemaakt hadden kunnen zijn en ik kan deze single dan ook van harte aanraden aan iedere liefhebber van jaren 60 muziek.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten