maandag 23 januari 2017

Review: Minami Deutsch - Minami Deutsch (Sulatron Records, 2017) (Krautrock)

In april 2014 richtte Kyotaro Miula - sologitaar, zang en synthesizer de band Minami Deutsch in Tokyo, Japan op.
Samen met Tatsuhiko Rauschenberg - sologitaar en Takuya Nozaki - drums vormde hij de band, die  van juni tot september 2014 hun gelijknamige debuut album op nam in de Rinky Dink Studio.
Het album verscheen 28 september 2015 via het Japanse Guruguru Brain records label als digitale download, op cassette in een zeer beperkte oplage van 100 stuks met 2 extra nummers en op vinyl, waarbij er 200 stuks op zwart vinyl werden geperst en 150 stuks op gekleurd vinyl met een Obi strip en tevens werd het album door het Britse Cardinal Fuzz label uitgebracht.
Op 29 juli 2016 verscheen de single "Tunnel" / "New Pastoral Life" via het Höga Nord Rekords label uit Zweden en daarop is de band van bezetting gewijzigd en bestaat Minami Deutsch uit: Kyotaro Miula - sologitaar, zang en synthesizer, Taku Idemoto - sologitaar, Keita Ise - basgitaar en Hikari Sakashita - drums.
Hun debuut album "Minami Deutsch" verschijnt 17 februari 2017 in een beperkte oplage van 500 stuks op CD met klaphoes, van 100% gerecycled karton, via het Sulatron Records label en bevat ook de extra bonus nummers, die op de cassette staan.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Vocalism Ai - Forever Takemitsu" en daarin krijg ik een lekker in het gehoor klinkende swingende krautrock song voorgezet, waarin invloeden van Can duidelijk hoorbaar zijn, terwijl het tempo vrij hoog ligt, waarna "Futsu Ni Ikirenai" volgt en ik de band een licht hypnotiserende krautrock song in een gemiddeld tempo hoor spelen, dat halverwege steviger wordt en vrij heftig gitaarspel bevat. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna zet de band me "Terra Recipe" voor en daarin hoor ik een uitstekend instrumentaal krautrock nummer met een eentonig hypnotiserend drums ritme, waarna "Übergleich Part I" volgt en Minami Deutsch me, in een hoog tempo, een schitterend licht hypnotiserend nummer laat horen, dat gevolgd wordt door "Sunrise, Sunset" en hierin gaat de band verder met het maken van hun swingende krautrock, die sterk door bands als Can en Neu! is beïnvloed.
Dan hoor ik het laatste nummer van de LP, "Übergleich Part II", waarin Minami Deutsch me laat genieten van een fantastische krautrock song, met een heerlijk hypnotiserende ritme, waardoor het zeer dansbaar is en ook nu weer sterke invloeden van de muziek van Can bevat.
De eerste van de 2 bonus nummers heet "Steal Into Hartmut" en daarin laat de band me een verrukkelijk progressief rock nummer horen, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en swingt als een trein, waarna "Taitan" volgt en de band me opnieuw trakteert op een geweldige progressief rock nummer, dat lichte krautrock elementen bevat, zo nu en dan experimenteel klinkt en met vrij hoge snelheid gespeeld wordt.

"Minami Deutsch" van Minami Deutsch is een geweldig debuut album, dat vol schitterende krautrock staat en de 2 progressieve bonus nummers zijn daar een welkome aanvulling op en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan iedere liefhebber van deze muzieksoort.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten