maandag 23 januari 2017

Review: Sex Organs - Intergalactic Sex Tourists (Voodoo Rhythm Records, 2017) (Garagerock / Punkrock / Rock & Roll)

The Sex Organs is een band uit Zwitserland, die in 2014 werd opgericht en bestaat uit Jackie (The Jackets) - drums en Bone (The Anomalys) - sologitaar.
De bandleden gaan als mannelijk en vrouwelijk sex orgaan gekleed op het podium en na hun eerste optreden, tijdens het legendarische Funtastic Dracula Carnival in Spanje, werd de band meteen als cult act bestempeld.
In juni 2015 verscheen hen debuut single "Fuck The Human Race", die in de hoerenbuurt van Amsterdam werd opgenomen, via het Voodoo Rhythm Records label.
Op 6 januari 2017 werd, via dat zelfde label, hun eerste album "Intergalactic Sex Tourists", zowel op LP, inclusief gratis CD + geprinte binnenhoes + poster + bord spel + bord spel figuurtjes en als CD met klaphoes, inclusief een 12 bladzijden tellend boekje, uitgebracht.

Het album, dat 11 nummers bevat, start met "Foreplay", waarin ik een kort gesproken intro te horen krijg, waarna de muziek van Sex Organs los barst in "Outer Space", een lekker in het gehoor klinkende mix van een punk en een garagerock song, die swingt, waarna afgesloten wordt met gesproken tekst.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna hoor ik "Tonight" en ook hierin speelt de band een swingende uptempo rock song, die met gesproken tekst eindigt en gevolgd wordt door "Lubrication", een heerlijke vrij eentonig klinkende garagerock song, die halverwege even verandert, maar dan weer eentonig verder gaat, om vervolgens met gesproken tekst te eindigen, die door een swingend stukje muziek ondersteund wordt.
Dan schotelt het duo me "Camel Toe Twist" voor en hierin krijg ik een schitterende swingende rock & roll song te horen, die enkele prima tempowisselingen bevat en het midden houdt tussen "The Peppermint Twist" en "Boer Daar Ligt Een Kip In Het Water" en ook dit nummer wordt weer met gesproken tekst afgesloten, waarna "Drowning" volgt en Sex Organs me een uitstekende garagerock song voor zet, die een licht hypnotiserend ritme heeft en een hoog meezing gehalte bevat en met radio geluiden wordt beëindigd.
In "I Wanna Be A Pussy" laat het duo me een fantastische swingende garagerock song horen en ook nu weer sluit gesproken tekst het nummer af en in "Itch" krijg ik een geweldige swingende punkrock song te horen, die een zeer aanstekelijk ritme bevat en afgesloten wordt met een telefoon gesprek.
Vervolgens hoor ik weer zo'n verrukkelijke swingende punkrock song, getiteld "Orgasms" en hierbij is stil blijven zitten geen optie en ook nu weer wordt gesproken tekst gebruikt om het nummer af te sluiten, of het volgende nummer, dat "Earth Blues" heet, te openen en daarin laat het duo me genieten van een schitterende korte uptempo garagerock song, die swingt als een trein en rock & roll invloeden heeft, om gevolgd te worden door het laatste nummer, dat begint met gesproken tekst en gaat dan over in een geweldig swingend instrumentaal nummer, waarin het duo, tegen het einde, alle remmen los gooit waarna de muziek heftig en experimenteel wordt.

"Intergalactic Sex Tourists" van Sex Organs is een fantastisch album, waarin het thema sex centraal staat en daarbij zijn ook de heerlijke garagerock songs om te smullen, zodat ik deze schijf kan aanraden aan iedere liefhebber van deze muzieksoort, maar ook zij, die van punkrock en rock & roll houden, zullen danig aan hun trekken komen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten