maandag 9 januari 2017

Review: Mark Porkchop Holder - Let It Slide (Alive Natural Sound, 2016) (Bluesrock)

Mark Porkchop Holder, die zingt, sologitaar en mondharmonica speelt, reisde over de hele wereld en speelde onder andere op festivals, in clubs, in kerken, op straat, in publieke toiletten, in leger dump winkels en in enkele ziekenhuizen voor geestelijk gehandicapten.
Na meer dan 10 jaar geestelijk geworsteld te hebben met depressies, kwam hij eindelijk thuis in Chattanooga, Tennessee, Amerika en vormde daar zijn eerste power trio, dat hij samen met Travis Kilgore - basgitaar en zang en Doug Bales - drums vormt.
Zijn debuut album "Let It Slide" verschijnt 10 februari 2017 via het Alive Natural Sound label op CD en in een beperkte oplage op gespetterd gekleurd vinyl.

Het album, dat 9 nummers bevat, begint met het titel nummer "Let It Slide" en daarin hoor ik Mark een 28 seconden durend stukje blues op slide gitaar spelen, dat gevolgd wordt door "Disappearing", een schitterende swingende bluesrock song, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt.
Daarna volgt "My Black Name" en ook hierin hoor ik de band een lekker in het gehoor klinkende bluesrock song ten gehore brengen, die swingt als een trein.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan zet de band me "Headlights" voor en krijg ik ook nu weer een heerlijke swingende dansbare song te horen, waarbij stil zitten geen optie is en deze wordt gevolgd door "38", een verrukkelijke rustige blues song, die in de stijl van de blues bands uit de jaren 60 gespeeld wordt en daarbij doet de muziek me enigszins denken aan die van The Rolling Stones uit die periode.
In "Let It Slide Reprise ...No Doctor" krijg ik gedurende 12 seconden nogmaals een stukje slide blues te horen, voor Mark Porkchop Holder over gaat op het maken van een uitstekende rustige blues song, waarbij de begeleiding hoofdzakelijk bestaat uit een gitaar en mondharmonica en in "Stagger Lee", schotelt de band me een geweldige zware blues song voor, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en me lichtelijk aan de muziek van Jimi Hendrix doet denken.
Vervolgens krijg ik "Stranger" te horen en daarin laat de band me genieten van een aanstekelijke swingende bluesrock song, die me opnieuw in beweging brengt en in het laatste nummer, dat "Baby Please Don't Go" heet, speelt de band een prima uitvoering van dit door Them bekend geworden nummer.

"Let It Slide" van Mark Porkchop Holder is een fantastisch debuut album, dat vol schitterende bluesrock staat en ik kan elke liefhebber van deze muzieksoort dit album dan ook ten zeerste aanbevelen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten