maandag 30 januari 2017

Review: Sofia Sarri - Euphoria (Inner Ear Records, 2017) (Pop)

In 2005 begon Sofia Sarri uit Arhene, Griekenland, als zangeres in de rock/trip-hop formatie Night On Earth, waarmee ze 2 albums uitbracht.
Dat waren "Night On Earth" (2006) en "Second Hand" (2008).
Daarna trad ze op met diverse lokale folk singer/songwriters, terwijl ze tevens muziek studeerde en haar medewerking verleende aan verscheidene projecten, zoals aan de opnamen voor het album "Stateless" uit 2012 van de rock band Borderline Syndrome en werkte ze samen met de jazz pianist Costis Christodoulou.
Vervolgens werkte ze aan haar eerste solo album "Euphoria", dat 13 januari 2017 via het Inner Ear Records label, zowel op LP, CD en als digitale download verscheen.
Op het album speelt een scala aan gastmuzikanten mee, zoals"George Kontogiannis - Kretense lier, Petros Lamprides - dubbele bas en analoge synthesizer, Vaggelis Paraskevaides - vibrafoon, gong en klokkenspel, Costas Stergiou - elektrische piano en analoge synthesizer, Michalis Vrettas - viool en effecten, George Kollas - drums, Georgia Xagara - harp, Costis Christodoulou - piano en Anna Stefani - verhalen vertelster.

"Euphoria", dat 9 nummers bevat, begint met "Kira Kitana" en daarin brengt Sofia een schitterende rustige song ten gehore, die door mysterieus klinkende muziek begeleid wordt, waarna "Still Universe" volgt en ik een triest klinkend nummer voorgeschoteld krijg, dat enkele prima tempowisselingen heeft en lichte invloeden uit trip-hop, metal en Oosterse muziek bevat.
Daarna hoor ik het rustige "Roller Coaster Blues", waarbij de uitstekende zang van Sofia met prachtige harp klanken begeleid wordt en gevolgd wordt door "Cuckoo", een mooie vrij rustige pop song met invloeden uit musical.
Dan krijg ik een kort stukje synthesizer te horen, dat "Biomechanoid" heet en als intro voor "The Moon" gebruikt is, waarin ik een fantastische mix van elektro en avant garde hoor.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "Fire" zet Sofia me een heerlijke song met diverse tempowisselingen voor, die vrij heftige zang bevat, terwijl tegen het einde ook nog heavy metal invloeden in verwerkt zitten en in "Ingen Vinner" laat ze me een vrij eentonige rustige song horen.
In het laatste nummer, dat "The Wolf" heet zingt Sofia een prima solo nummer in het Grieks en wordt daarbij ondersteund door achtergrond zang van zichzelf, terwijl Anna Stefani aan het eind van het nummer een geïmproviseerd verhaaltje vertelt.

"Euphoria" van Sofia Sarri is een prima album om te beluisteren en ik kan iedere muziekliefhebber aanraden, deze schijf, waarop heerlijke nummers staan, eens te gaan horen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten