maandag 14 mei 2018

Review: Jellephant & The Phantoms - Skeletons (Brighter Records, 2018) (Psychedelische Pop)

Jellephant & The Phantoms is een band uit Arnhem, Nederland, die bestaat uit: Jelle Haagsma (Jellephant) - zang, Mischa Hager - sologitaar, Pim Walter - basgitaar, Christopher Kalkman - zang en slaggitaar en Erik Oexman - drums.
Jellephant brengt sinds 2009 albums, singles en EP's uit op zijn eigen label Brighter Records, waarbij vermeldenswaardig is, dat 3voor12 zijn album "Kick The Swamp! in 2016 tot beste album van Gelderland bestempelde en ook zijn album "Spoon Dreams Nothing" uit 2017 kreeg lovende kritieken.
Live speelde Jelle samen met The Phantoms op diverse poppodia, zoals: Patronaat, Mezz, EKKO, Luxor Live, Doornroosje, Asteriks, Sugarfactory en Mañana Mañana.
Op zijn album "Skeletons", dat 11 mei 2018 is verschenen en in een klamme donkere kelder is opgenomen, staan 9 nummers en daarop wordt hij niet alleen door The Phantoms bijgestaan, maar ook door Wannes Salomé, die met zijn eigen band Klangstof internationaal aan de weg timmert.

Het album start met "TV", waarin ik de band een lekker in het gehoor klinkende pop song in een gemiddeld tempo hoor spelen, die enkele prima tempowisselingen heeft en invloeden van de muziek uit de Neo-psychedelica van de jaren 90 bevat en gevolgd wordt door "Diddly Diddly", een uitstekende aanstekelijke rock song, die jaren 60 invloeden heeft.
Daarna schotelt de band me "Fucker" voor en krijg ik een kort instrumentaal stukje licht progressieve pop te horen, waarna "Sober" volgt, een heerlijke mix van surf en country & western invloeden, die in een dansbaar ritme gespeeld wordt.
In "Ode To Flashing Lights" speelt Jellephant & The Phantoms een fantastische psychedelische song, die een licht hypnotiserend ritme heeft en in "Bright! Bright! Bright!" krijg ik een schitterende mix van surf en psychedelische rock voorgezet, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Dan brengt de band "Skeletons Theme" ten gehore en daarin speelt de band opnieuw een prima mix van surf en pop in een gemiddeld tempo en deze wordt gevolgd door "I Know Nothing", een verrukkelijke aanstekelijke swingende pop song, die aanzet tot dansen.
Het laatste nummer van het album heet "I Looked Up And Saw The Sky", een geweldige psychedelische rock song, waarin de band beÏnvloed lijkt te zijn door de muziek van een vroege Pink Floyd, want zo'n sfeer wasemt dit nummer uit.

Jellephant & The Phantoms heeft met "Skeletons" van begin tot einde weten te boeien en ik kan dit uitstekende album dan ook ten volle aanraden aan een ieder, die van psychedelische pop en surf houdt.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten