donderdag 17 mei 2018

Review: John Lindberg Trio - Straight From The Heart (Enviken Records, 2018) (Rock & Roll)

Nadat het John Lindberg Trio uit Enviken, Zweden in 2006 werd opgericht, bracht de band eerst onder de naam John Lindberg Rockabilly Trio een CD single ("Christmas Special", Enviken Records, 2006), een CD album ("John Lindberg Rockabilly Trio, Enviken Records, 2006) en een CD mini album uit ("Jonsered Rock'N'Roll, eigen beheer, 2006).
Vanaf 2007 ging de band verder als John Lindberg Trio en verschenen de albums: "Win Or Lose" (2007), "Brand New Philosophy" (2009), "Made For Rock`N`Roll" (2011), "Hell Of A Ride"(2012), "Rock This Christmas" (2012), "Dig It" (2014) en "Straight From The Heart" (LP op rood vinyl, 2017), die allemaal via het Enviken Records label werden uitgebracht.
De band bestond tot 2015 uit: John Lindberg - zang en sologitaar, Martin Engström - basgitaar en Joakim Dunker - drums en percussie, waarna Martin Engström de band verliet en werd vervangen door Nathanael Marcusson - basgitaar en zang.
Vermeldenswaardig is nog, dat de voorlaatste 4 albums van de band allemaal de vijfde plaats behaalden in de Zweedse album charts.

Het album "Straight From The Heart", dat 18 april 2018 opnieuw is uitgebracht door Enviken Records en analoog is opgenomen, bevat 13 nummers, waarvan "This Is What You Get" het eerste is en hierin krijg ik een geweldige swingende rock & roll song voorgeschoteld, waarbij het tempo vrij hoog ligt en de muziek aanzet tot dansen en dit nummer wordt gevolgd door "Forever", een fantastische uptempo rock song, die enkele subtiele tempowisselingen heeft en swingt als een trein.
In "Sweet Love" laat de band me genieten van een mix van boogie en rock & roll, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en in "Double Talking" swingt de band er op los en schotelt me een verrukkelijke rock song voor, waarbij stil zitten geen optie is.
Dan volgt "Sing With Us Tonight", waarin invloeden van hardrock, country & western en rock & roll tot een swingend geheel gesmeed worden, waarna "You Belong To Me" volgt en John Lindberg Trio me een aanstekelijke rock & roll song voorzet en ook bij dit verrukkelijke nummer is het onmogelijk stil te blijven zitten.
Daarna hoor ik "Left My Rebel Soul For A Broken Heart", een uptempo rock song, die enkele prima tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door "I'll Be There", waarin de band me verrast door een swingende jaren 50 gerelateerde song te spelen, die Hawaii invloeden heeft en in een gemiddeld tempo gebracht wordt.
Het volgende nummer is de titel song "Straight From The Heart", een fantastische dansbare rock song, die een aanstekelijk ritme heeft en swingt (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en deze wordt gevolgd door "Danger Us" en daarin laat de band me nogmaals genieten van zo'n lekkere rock song, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt en swingt als een trein.
Verder hoor ik "This Magic Moment", een uitstekende dansbare rock song, die in een swingend ritme gespeeld wordt, "Jonny Got A Tommy Gun", een schitterend kort instrumentaal nummer, dat in een hoog tempo gespeeld wordt en enkele subtiele tempowisselingen heeft en "All Shook Up", een geweldige bewerking van de song, die Elvis eens zong, waarin funk en rock & roll elkaar ontmoeten.

"Straight From The Heart" van John Lindberg Trio swingt van begin tot einde en ik kon dan ook geen moment stil zitten bij deze uptempo muziek, waardoor ik deze schijf dan ook ten zeerste kan aanraden aan iedere liefhebber van rock & roll.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via  www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten