donderdag 17 mei 2018

Review: The Shadracks - The Shadracks (Damaged Goods Records, 2018) (Punk / Garagerock)

The Shadracks is een band uit Medway, Kent, Engeland, die halverwege 2017 werd opgericht en bestaat uit: Huddie Shadrack - zang en sologitaar, Elle Meshack - basgitaar en Ellisa Abednego - drums.
De bandleden besloten na 2 keer repeteren, dat het tijd was om hun debuut LP uit te brengen e deze verschijnt op 20 juli 2018 via Damaged Goods Records in een beperkte oplage van 500 stuks op zwart vinyl.

Het album, dat simpelweg "The Shadracks" getiteld is en 12 nummers bevat, begint met "When I Can't Remember", waarin ik de band met de tonen van "My Generation" (The Who) hoor starten, die gevolgd worden door een swingende mix van punk en garagerock, die in een uptempo gespeeld wordt en gevolgd wordt door "She Sailed The Sea", dat invloeden heeft van het nummer "Keep On Running" (Spencer Davis Group) en in deze song zet de band me opnieuw een uitstekende punk gerelateerde rock song voor, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Dan krijg ik "Your Embrace" te horen en daarin speelt de band een fantastische rustige song, die lichte surf invloeden heeft en gevolgd wordt door "Plasic Lives", een korte swingende punk song, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt.
Ook het volgende nummer "Locust Flys Again" duurt kort en hierin schotelt de band me weer een heerlijke swingende uptempo punk song voor, waarna "Unable To Recal" volgt, een lekker in het gehoor klinkende rock song, die invloeden bevat van de muziek van eind jaren 70.
In "Bordom" laat The Shadracks me opnieuw genieten van een swingende punk song, die eind jaren 70 gemaakt had kunnen zijn en in "Things I Hear" krijg ik een uptempo mix van punk, rhythm & blues en rock & roll voorgezet, die enkele subtiele tempowisselingen heeft.
Daarna speelt de band een zeer dansbare song, getiteld "Every Inch Of My Mind", waarin een invloeden van beat en garagerock hoorbaar zijn en deze wordt gevolgd door "The Wrong Things", waarin de band me opnieuw een geweldige swingende punkrock song voorschotelt, die in eind jaren 70 stijl gespeeld wordt.
Verder hoor ik "Corrina", een prima rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en tonen uit "I Need You" en "All Day and All Of The Night" (Kinks) bevat en "Splitting In Two", een schitterende rock song, waarin invloeden van Johnny Rotten (Sex Pistols) te horen zijn en ook dit nummer speelt de band weer in een gemiddeld tempo, waarin een aanstekelijk ritme zit.

"The Shadracks" van The Shadracks is een fantastische plaat met heerlijke uptempo muziek, waarin de invloed van jaren 60 en 70 garagerock en punk bands sterk hoorbaar is en ik kan deze schijf dan ook van harte aanraden, aan hen die van deze muzikale periode houden.(Sorry, nog geen video beschikbaar)

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via  www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten