donderdag 17 mei 2018

Review: The Love Coffin - Pure (Bad Afro Records, 2018) (Rock)

The Love Coffin werd in 2013 te Kopenhagen, Denemarken opgericht en bestaat uit: Jonatan K. Magnussen - zang en sologitaar, Kristian Alexander - sologitaar, Lasse Christiansen - keyboards en sologitaar, Tue Einar - basgitaar en Alexander Vitus - drums.
De band bracht op 30 oktober 2015 hun debuut EP "Veranda" via het Flammekaster REcords label uit als digitale download en op LP in een beperkte oplage van 500 stuks op zwart vinyl en deze werd op 3 oktober 2016 gevolgd door de EP "Buffalo Thunder", die door Flammekaster REcords in samenwerking met Third Coming Records als digitale download en in een beperkte oplage van 300 stuks zwart vinyl en 200 stuks blauw vinyl werd uitgebracht.
In september 2018 verschijnt hun debuut album "Cloudlands" via Bad Afro Records en deze wordt vooraf gegaan door de single "Pure", die 25 mei 2018 door Bad Afro Records wordt uitgebracht.

Het nummer, dat in een niet al te hoog tempo start, wordt rustig opgebouwd en daarin krijg ik een prima rock song voorgeschoteld, die tegen het einde iets steviger wordt, meer snelheid krijgt en swingt.

"Pure" van The Love Coffin is een uitstekende rock song, die ik iedere liefhebber van rock kan aanraden eens te gaan beluisteren en ik kijk dan ook uit, om de rest van de nummers van het album te horen. (Sorry, nog geen video beschikbaar)

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via  www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten