zondag 7 juli 2019

Review: Deathcrush - Megazone (Apollon Records, 2019) (Elektro / Noise)

Deathcrush uit Oslo, Noorwegen, brengt sinds 2013 muziek uit en bestaat uit: Linn Nystadnes - sologitaar, zang, vleugel en sampels, Pelle Bamle - basgitaar en zang en Vidar Evensen - drums, zang synthesizer en sampels.
Hun debuut maakte de band met de EP "Skool's In", die op 23 september via Norway Rat Records als 12" op vinyl en als digitle download werd uitgebracht.
Vervolgens verschenen de digitale nummers: "Lesson #16 for Beatmaster V / Fun" (21 februari 2014), "Lesson #14 for Bethan Peters / Smooth" (18 juni 2014), "Lesson #1 for Snoop Doggy Dogg / Snoop" (7 augustus 2014), "Lesson #17 for Eddie Ryan / Feel It" (geen datum bekend), "Lesson #15 for Andreas Larssen / Andy " (13 februari 2015), "Ego" (18 januari 2019), "Dumb" (15 februari 2019) en "State Of The Union (edit)" (31 mei 2019) en tevens verschenen: "The Single Series"(digitaal download album, 26 mei 2015) en het album "Megazone", dat in een beperkte oplage van 500 stuks op wit vinyl verscheen en ook als CD en als digitale download op 8 maart 2019 via Apollon Records werd uitgebracht.

Het album, dat 9 nummers bevat, start met het als digilale single uitgebrachte "Ego", waarin de band een uitstekende dansbare mix maakt van elektro en pop, die gevolgd wordt door "PushPuschPusch", een prima swingende heftige uptempo mix van heavy rock, pop en noise.
Daarna krijg ik "Deathcrush-Kmer Rich" voorgezet en hierin speelt de band nogmaals zo'n heerlijke mix, die enkele tempowisselingen heeft en vrij heftig klinkt, waarna de digitale single "Dumb" volgt en de band opnieuw een swingende uptempo mix van elektro, noise en pop ten gehore brengt, die zeer dansbaar is.
In "Filthy Street" speelt Deathcrush een dansbare uptempo mix van heavy rock, dance en noise en in "Bedsit" schotelt de band me weer zo'n heftige heavy noise rock song voor, die in een hoog tempo mijn gehoorgang binnen gespeeld wordt.
Dan volgen "Trust Me", een geweldige uptempo rock song met een terugkerend ritme, die enkele tempowisselingen heeft en swingt als een trein, "Daemon", een schitterende aanstekelijke uptempo mix van hardrock en noise en de volledige versie van "State Of The Union", die iets meer dan 4 minuten duurt en hierin hoor ik de band een verrukkelijke dansbare swingende rock song spelen, om na 19 minuten nog 2 minuten aan de plaat toe te voegen, door een geweldig stukje psychedelische noise te spelen.

"Megazone" van Deathcrush is een heerlijke swingende plaat, die vol lekker in het gehoor klinkende muziek staat, die prima dansbaar is en ik kan liefhebbers van elektro, pop en noise deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten