zondag 19 april 2020

Review: Double Experience - Alignments (AFM Records, 2020) (Poprock)

Double Experience uit Ottawa, Canada, werd in de zomer van 2011 onder de naam Colfax opgericht door Ian Nichols - zang en sologitarist Brock Tinsley, die op 1 april 2013 het digitale nummer "Horror Beyond Imagination" uitbrachten.
In 2014 werd de bandnaam verandert in Double Experience, die verder bestond uit: Tim Kealy - basgitaar en Kenny Saunders - drums.
Vervolgens gingen Nichols en Tinsley in 2015 als duo verder en werden op het podium in 2015 en 2017 bijgestaan door drummer James Reid en ook Dafydd Cartwright - drums maakte van 2016-2017 deel uit van Double Experience.
In het jaar 2014 bracht de band hun debuut single "Who The Hell?" uit, waarna op 1 augustus 2014 het digitale debuut album "721835" verscheen.
Daarna volgden "Unsaved Progress" (6 september 2016, digitaal album), "The Same Error" (3 januari 2019, digitale EP via Involve Records), "Alignments: Neutral" (15 november 2019, digitale EP) en "Rock (Geology)" (19 maart 2020, digitale EP).
Ook bracht de band een aantal singles uit, waaronder "So Fine" (18 februari 2016), "The Pilot" (9 november 2017), "AI Freaks Me Out" (12 februari 2018), "Oh Listener Mine" (27 april 2018) en "Love Is Not Just Talk" (1 maart 2019, Drakkar Entertainment).
Op 24 maart 2020 verscheen het album "Alignments", waarop 11 nummers staan, via AFM Records in een beperkte oplage als LP op doorzichtig vinyl, als CD en als digitale download.

Het album begint met "Perish Song", waarin Double Experience een melodische rock song in een gemiddeld tempo speelt, die enkele tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door de eerste van de 3 nummers van de EP "Neutral", getiteld "new Me", een swingende uptempo hardrock song met een aanstekelijk dansbaar ritme
en "Something'S Got To Give", een uptempo rock song, die tempowisselingen heeft, een aanstekelijk dansbaar ritme bevat en swingt.
Daarna volgen "Ghost In The Machine" (van de EP "Neutral"), een uitstekende mix van melodische rock en pop, die een dansbaar ritme heeft, "My List", een prima uptempo pop song met een dansbaar ritme en tempowisselingen en "Your Biggest Fan" en hierin speelt Double Experience eveneens een dansbare pop song.
In "Born For It" laat de band me nogmaals een uptempo song horen, die tempowisselingen heeft (luister naar dit nummer via de YouTube link onder de recensie), in "So Dumb" krijg ik een aanstekelijke pop song voorgezet, die zeer dansbaar is, in uptempo gespeeld wordt en subtiele tempowisselingen heeft en in "The Imp" (van de EP "Neutral") hoor ik de band opnieuw zo'n uptempo rock song spelen, die swingt.
Verder volgen de titel song "Alignments" en ook daarin schotelt de band me een uptempo poprock song voor, die iets na de helft van het nummer tijdelijk verandert in een rustig stukje melodische rock, om na korte tijd weer over te gaan in het begin tempo en "Love Is Not Just Talk", dat in dezelfde lijn ligt als de rest van de song, dus een uptempo melodische poprock song met subtiele tempowisselingen, die dansbaar is.

"Alignments" van Double Experience is een prima plaat, die 11 uptempo songs bevat, waar na mijn mening daardoor te weinig variatie in zit, maar desondanks dat, kan ik liefhebbers van poprock toch aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren en zelf hun oordeel hierover geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten