zondag 19 april 2020

Review: El Jefazo - Simbiosis (Necio Records, 2020) (Stonerrock)

El Jefazo werd in Lima, Peru, opgericht en bestaat uit: Bruno Sánchez - sologitaar, Carlos French - basgitaar en Renán Monzón - drums.
Hun debuut album "Ensayo 10/12/2014" verscheen 14 december 2014 als digitaal album, waarna op 12 juni 2016 het digitale album "El Jefazo" volgde.
Vervolgens verschenen: "Simbiosis" (digitaal album, 8 augustus 2019), "Cheques" (gratis digitaal download nummer, 17 februari 2020) en "Ojo de Buey" (digitaal nummer, 30 maart 2020).
Necio Records bracht op 31 maart 2020 het album "Simbiosis", dat 7 nummers bevat, als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op zwart en groen gepetterd 180 gram vinyl uit, waarvan er 100 stuks via bandcamp bestelbaar zijn en tevens is het album als digitaal album verkrijgbaar.

De plaat begint met "Serpiente", waarin de band me een stevig uptempo stonerrock nummer voorschotelt, dat swingt en ruimtelijke invloeden bevat, om na enkele minuten te veranderen in een melodisch stukje muziek, dat een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en progressieve rock elementen bevat, waarna "El Hedonista" volgt en de band een stevig stonerrock nummer speelt, dat een gemiddeld tempo heeft en diverse subtiele tempowisselingen heeft en tegen het einde verandert in een ander ritme.
Daarna volgen "Pulsión de Muerte", een schitterend rock nummer, dat in een vrij hoog tempo gespeeld wordt en swingt als een trein en "El Daño Está Hecho" en hierin speelt El Jefazo een lekker in het gehoor klinkend rock nummer, dat een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
In "Uranai Baba!" zet de band me opnieuw zo'n swingend stuk stonerrock voor, dat na korte tijd over gaat in een ander ritme en iets langzamer tempo, dat acid rock invloeden heeft, in "Poltergeist" speelt de band een geweldig nummer, dat tempowisselingen heeft, invloeden van metal en melodische rock bevat en een dansbaar ritme heeft, om het nummer in een traag tempo af te sluiten en in "Drone Gato" start de muziek in een licht hypnotiserend terugkerend ritme, om  halverwege te veranderen in een progressief stuk muziek, dat in een gemiddeld tempo tot het einde toe gespeeld wordt.

"Simbiosis" van El Jefazo is een uitstekende plaat, die me van begin tot einde heeft geboeid en ik kan liefhebbers van stonerrock deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten