zondag 12 april 2020

Review: OOCD - Live At Roadburn 2019 (Riot Season Records, 2020) (Industriëele Stonerrock)

Orchestra Of Constant Distress, oftewel OOCD, uit Gothenburg, Zweden, werd in 2016 opgericht en bestaat uit: Joachim Nordwall - synthesizer, Anders Bryngelsson - drums, Henrik Rylander - drums en Henrik Andersson - sologitaar.
De band bracht hun album op 8 maart 2018 met gelijknamige titel in een beperkte oplage als LP uit via 8mm records en tevens als digitale download.
Deze werd op 23 februari 2018 voorafgegaan door de albums "Distress Test", dat via Riot Season Records in een beperkte oplage van 300 stuks als zwart vinyl LP werd uitgebracht en ook als dd verscheen en "Abandon", dat ook op 23 februari 2018 via Riot Season Records verscheen en in een beperkte oplage van 50 stuks als cassette werd uitgebracht, maar ook was de cassette via Swap Meat samen met "Distress Test" in een beperkte oplage van 50 stuks verkrijgbaar, zodat er slechts totaal 100 stuks van de cassette werden gemaakt. 
Op 26 april 2019 bracht Riot Season Records hun album "Cognitive Dissonance" in een beperkte oplage van 300 stuks als LP op zwart vinyl uit en als dd en op 10 april 2020 bracht de band het album "Live At Roadburn 2019" uit, dat 6 nummers bevat, eveneens via dat label.

Het album begint met "Intro/Very Much", waarin de band me een heftig stuk progressieve experimentele rock voorschotelt, dat in een gemiddeld tempo met een terugkerend ritme gespeeld wordt, waarna "Discomfort" volgt en ik een stevige mix van stonerrock en noise te horen krijg (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie), die over loopt in "Fear Might Harm Others", een uitstekend stonerrock nummer, dat een licht hypnotiserend terugkerend ritme heeft en industriële invloeden bevat.
Daarna volgt "Left" en hierin speelt OOCD opnieuw een heerlijk stukje stonerrock, dat een licht hypnotiserend ritme heeft en prima dansbaar is.
In "Unreleased" krijg ik nogmaals een geweldige mix van industriële muziek en stoner in een gemiddeld tempo te horen, die een hypnotiserend terugkerend ritme bevat en in "Just A Little" zet de band me ook nu weer zo'n industrieel nummer met een terugkerend ritme voor, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.

"Live At Roadburn 2019" van Orchestra Of Constant Distress (OOCD) bevat 6 schitterende licht hypnotiserende industriële rock nummers, waarmee de band me in de ban van hun muziek heeft weten te houden en ik kan liefhebbers van stoner en industriële rock deze schijf dan ook zeer aanbevelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten