zondag 19 april 2020

Review: Gaupa - Feberdröm (Kozmik Artifactz Records, 2020) (Rock)

Gaupa uit Falun, Zweden bestaat uit: Emma Näslund - zang, David Rosberg - sologitaar, Daniel Nygren - sologitaar, Erik Jerka Sävström - basgitaar en Jimmy Hurtig - drums.
De band bracht in juni 2018 hun debuut EP "Gaupa" in eigen beheer als Cd-r uit, die op 25 oktober 2019 via Kozmik Artifactz Records opnieuw verscheen en deze werd in een beperkte oplage op vinyl uitgebracht.
Op 3 april 2020 bracht Kozmik Artifactz Records hun album "Feberdröm", dat 8 nummers bevat, in een beperkte oplage als LP en als CD uit

Het album begint met "Vakuum", waarin de band een schitterende melodische stonerrock song ten gehore brengt, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en gevolgd wordt door "Where Emperors Grow", een swingende uptempo rock song, die progressieve rock en lichte Oosterse invloeden bevat.
Dan volgen "Hjulet", een prachtige rustige song, die diverse subtiele tempowisselingen heeft en halverwege iets meer tempo krijgt en "Grycksbo Gånglåt", eveneens een heerlijke, vrij rustige, rock song, met folk invloeden, waar een aanstekelijk terugkerend ritme in zit.
In "Mjölksyra" speelt Gaupa een melodische rock song, die tempowisselingen heeft en een dansbaar ritme bevat en in "Alfahonan (Shooting Blanks)" zet de band me een prima rock song voor, die rustig start, maar na korte tijd iets steviger wordt en hardrock invloeden heeft, waarbij het tempo gemiddeld te noemen is, dat even na de helft van de song meer snelheid krijgt en er een swingend stuk muziek ontstaat, dat progressieve rock invloeden heeft.
Verder volgen "Totemdjur", een geweldige swingende uptempo progressieve rock song, waarbij stil zitten geen optie is en "Klarvaken", dat in een mooi en rustig tempo begint, om na korte tijd te veranderen in een verrukkelijke aanstekelijke rock song, die een hoog meedein gehalte heeft.

"Feberdröm" van Gaupa bevat 8 lekker in het gehoor klinkende nummers met progressieve rock invloeden, waarmee de band me vanaf het begin heeft weten te boeien en ik kan liefhebbers van progressieve rock en rock in het algemeen dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.
(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten