zondag 19 april 2020

Review: Yune - Agog (Crunchy Frog Records, 2020) (Poprock)

Yune uit Arhus, Denemarken, werd in 2015 opgericht en bestaat uit: Tobias Sachsen - zang, Erlend Eggestad - sologitaar, Nikolaj Bugge - sologitaar, Mads Flethöj Ege - basgitaar en Tobias Andreassen - drums.
De band bracht in 2017 hun debuut single "Animal" uit en in november 2019 verscheen hun single "Örkensangen" uit en deze werd gevolgd door "Odd One Out" en "Low", als voorloper van hun debuut album "Agog", dat 10 nummers bevat en 24 april 2020 via Crunchy Frog Records als LP, CD en als digitale download op de markt komt.

Het album begint met "Örkensangen", waarin de band een mooie, vrij rustige, melodische song ten gehore brengt, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en gevolgd wordt door "Odd One Out", een uitstekende poprock song, die subtiele tempowisselingen bevat en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Daarna volgen "Low", een prachtige rustige poprock song, die melodische invloeden heeft (luister naar dit nummer via de YouTube link onder de recensie), "Part 2", een heerlijke dromerige poprock song, die een terugkerend ritme bevat, dat aanzet tot dansen en ""Maple", een prima song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en duistere klanken heeft.
In "Running Down The Hourglass" zet Yune me een lekker in het gehoor klinkende song in een gemiddeld tempo voor, die lichte invloeden van Toeareg muziek heeft, in "Unna" krijg ik nogmaals een vrij rustige song te horen, die melodische invloeden heeft en in "Copy Of You" schotelt de band me weer zo'n prima pop song in een gemiddeld tempo met een dansbaar ritme voor.
Verder hoor ik "Gold", een pop song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en melodische invloeden heeft en "Far Gone", een experimenteel startende pop song, die in een langzaam tempo gespeeld wordt, lichte progressieve en ruimtelijke invloeden bevat en tegen het einde iets meer snelheid krijgt.

"Agog" van Yune is een vrij rustige plaat, die vol staat met mooie pop songs en ik kan liefhebbers van de betere pop dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten