zondag 26 april 2020

Review: Hair Of The Dog - It's Just A Ride (Kozmik Artifactz Records, 2020) (Progressieve Rock)

Hair Of The Dog uit Edinburgh, Schotland, werd in 2013 opgericht door: Adam Holt - zang en sologitaar, Ian Thomson - basgitaar en Jonathan Holt - drums.
Beide broers kenden Ian al sinds hun high school tijd en speelden regelmatig jams, maar omdat elk na school zijn eigen weg volgde, duurde het tot 2013 voordat de band echt een feit was.
De band schreef die zomer voldoende nummers, om een EP op te nemen en noemde zichzelf Hair Of The Dog naar een album van de Schotse band Nazareth en ook hun EP "Hair Of The Dog" verscheen begin 2014 via bandcamp onder die naam.
Door hun schare fans groeide hun populariteit en velen deelden de EP via internet, waardoor de interesse van kleine onafhankelijke labels steeg en Kozmik Artifactz Records de band een contract aan bood voor de verkoop van 300 vinyl albums, waarna de EP ook verscheen in zwart en in een beperkte oplage op transparant vinyl.
Op 10 juli 2015 werd hun debuut album "The Siren's Song" in een beperkte oplage op zowel zwart als marmer kleurig paars vinyl uitgebracht en tevens op CD en als digitale download, waarna "This World Turns" op 14 juli 2017 volgde en deze verscheen in gekleurde uitgave van 180 gram op roze en blauw marmer en eveneens op zwart vinyl, CD en als digitale download.
Hun eerste live album, "The Road To Roadburn" werd op 19 oktober 2018 door Kozmik Artifactz Records in gekeurd vinyl uitgebracht, waarvan 200 op geel, wit en blauw marmer kleurig vinyl, waarvan er 111 met de hand genummerd zijn en deze worden alleen via mail order verkocht, terwijl de resterende via de band en enkele distributeurs verkocht worden, maar ook worden er 100 op zwart vinyl geperst.
Vermeldenswaardig is ook, dat de opnamen van het album, dat 7 nummers bevat, plaats vonden tijdens hun optreden op het Roadburn festival in 2016.
Op 3 april verscheen "It's Just A Ride" via Kozmik Artifactz Records in een beperkte oplage als LP en als CD en digitale download.

Het album begint met de titel song "It's Just A Ride", waarin de band begint met een gesproken tekst, waarna de muziek na korte tijd begonnen wordt en ik een heerlijke rock song in een gemiddeld tempo voorgeschoteld krijg, die progressieve rock invloeden heeft en een terugkeren ritme bevat, waar tempowisselingen in zitten en dit nummer wordt gevolgd door "Run & Hide", een swingende hardrock song, die jaren 70 invloeden bevat en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Daarna volgen "She Was", een uitstekende rock song, die progressieve rock invloeden en tempowisselingen heeft en halverwege meer snelheid krijgt, waardoor de muziek begint te swingen en "We The Cancer", waarin Hair Of The Dog me een geweldige rock song voorzet, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, dat tot halverwege een terugkerend ritme heeft, om dan te veranderen en lichte melodische invloeden krijgt.
In "Will They Forgive Us?" laat de band me genieten van een fantastische song, die tempowisselingen heeft, invloeden van progressieve rock bevat en swingt en in "The Writing On The Wall" krijg ik een prachtige afwisselende rock song te horen, die iets na de helft van het nummer in een rustiger tempo over gaat en een melodische uitstraling krijgt, die mooie samenzang bevat en met orgelspel eindigt.

"It's Just A Ride" van Hair Of The Dog is een verrukkelijke plaat om te beluisteren, die vol progressieve rock staat en ik kan elke liefhebber deze plaat dan ook volledig aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten