zondag 5 april 2020

Review: Noise Birds - The Dark Sea Hides A Bright Light (Riot Season Records, 2010) (Gitaar Muziek)

Noise Birds uit Tokyo, Japan en San Francisco, Amerika werd in 2007 opgericht en bestaat uit: Pirako - sologitaar, Kageo - sologitaar, (beiden van de band Suishou No Fune) Mason Jones - sologitaar en Mike Shoun - synthesizer en drums (beiden van Numinous Eye).
De band bracht op 20 maart 2020 hun album "The Dark Sea Hides A Bright Light", waarop slechts 3 nummers staan, via Riot Season Records als LP op zwart vinyl uit, in een beperkte genummerde oplage van 10 stuks als testpersing met witte labels zonder tekst en in een beperkte oplage van 300 stuks op ruimtelijk zwart vinyl in een 350 gram glimmende hoes.

Het album start op kant A met het 10 minuten durende "When The Light Showers Down It Gives Us A Sign", waarin de band me een schitterend stukje gitaarspel in een niet al te hoog tempo voorschotelt, dat door drums vakkundig begeleid wordt.
Daarna volgt "Beyond The Ocean, Flying In the Sky", een uitstekende uptempo mix van melodisch gitaarspel, drums en noise.
De B kant van de plaat bestaat uit het nummer "A Dance Loved By A Lost Friend", dat bijna 21 minuten duurt en hierin begint de muziek mooi rustig en melodisch en krijg ik opnieuw een prachtige mix van noise, gitaarspel en drums te horen, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, waarbij het gitaarspel centraal staat en de drums op de achtergrond voor de begeleiding zorgt.

"The Dark Sea Hides A Bright Light" van Noise Birds is een uitstekende plaat met dito melodisch gitaarspel, waarbij het tempo vrij rustig is en ik kan iedere muziekliefhebber aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten