maandag 19 oktober 2020

Review: Arcadian Child - Protopsycho (Rebel Waves Records, 2020) (Neo-Psychedelische Rock / Stoner)

Arcadian Child uit Limassol, Cyprus, Griekenland, bestaat uit: Panagiotis I.G – zang en sologitaar, Stathis Hadjicharalambous – sologitaar, Andreas Kerveros – basgitaar en achtergrondzang en Constantinos Pavlides – drums.
De band bracht in 2017 hun debuut album "Afterglow” uit, waarna in januari 2018 een contract met Ripple Music volgde, die hun debuut album in november 2018 op vinyl her uitbracht en dit verscheen eveneens via Rebel Waves Records (het sub label van Ripple Music), dat eerder onder de naam Rogue Wave Records bekend stond.
Op 9 oktober 2020 verschijnt hun album "Protopsycho", waarop 8 nummers staan, via Rebel Waves Records in een beperkte oplage als CD en als digitale download.

Het album begint met "Snakecharm", waarin de band een verrukkelijke psychedelische song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die een terugkerend aanstekelijk ritme bevat en lichte Oosterse invloeden heeft, waarna "Wave High" volgt en de band een schitterende mix van psychedelische muziek en folk speelt, die invloeden van progressieve rock heeft.
Daarna volgen "Sour Grapes", een fantastische vrij zware trage song, die een lichtelijk duister ritme heeft en tegen het einde in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en "The Well", een uitstekende rock song, die tot iets over de helft van het nummer in een gemiddeld tempo gespeeld wordt  en een terugkerend ritme heeft, om dan over te gaan in een stuk stonerrock, dat swingt als een trein.
In "Bitter Tea" zet Arcadian Child me een prima psychedelisch nummer voor, dat een aanstekelijk terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft en in "Bodies Of Men" krijg ik een geweldige stevige rock song te horen, die invloeden van stonerrock heeft en een gemiddeld tempo bevat.
Verder volgen "Raising Fire", een puike vrij trage stonerrock song, die een licht hypnotiserend terugkerend ritme bevat, dat tegen het eind van het nummer in een sneller tempo wordt gespeeld, waardoor de muziek gaat swingen en het titel nummer "Protopsycho", een puike stevige mix van stoner en psychedelische rock met een aanstekelijk ritme, dat me in beweging brengt.

Arcadian Child heeft met "Protopsycho" van begin tot einde in de ban van hun heerlijke muziek gehouden, waarin de band stoner en psychedelische rock weet te combineren en ik kan liefhebbers van beide genres deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten