maandag 5 oktober 2020

Review: CNJR - I Can See The Church Burning Through The Binoculars (Future Archive Records, 2020) (Dark Wave / Elektro)

CNJR is een muziek producent uit Guanajuato, Mexico, die gebruik maakt van synthesizers, gitaren, akoestische drums, zang en elektronica.
Hij  bracht op 28 september 2018 zijn debuut single "Ansible" digitaal uit via Future Archive Records, waarop ook de rest van zijn uitgaven verscheen.
De debuut single woerd gevolgd door: "Hive Mind" (digitale EP, 19 oktober 2018), "ISV" / "MSS" (digitale dubbele single, 1 maart 2019), "NST" / "SNC" (digitale dubbele single, 5 april 2019), "FVR" / "PPS" (digitale dubbele single, 3 mei 2019), "WSTLND" (digitaal album, 7 juni 2019), "ISV (Starkey Remix)" (digitale single, 22 november 2019), "GRN (Blockhead Remix)" (digitale single, 13 februari 2020), "Mines" (op het compilatie album "'Future Archive, Vol. 2", 1 juni 2020), "Tunnels" (digitale single, 19 juni 2020) en op 9 oktober 2020 verschijnt het tweede album van hem, getiteld "I Can See The Church Burning Through The Binoculars" als CD en als digitaal album.

Het album, dat 8 nummers bevat, begint met "The Destroyers", waarin CNJR een schitterend zwaar duister nummer ten gehore brengt, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en invloeden van de jaren 80 muziek bevat, waarna "Burning" volgt en hij een heerlijke elektronische dark wave song in een vrij rustig tempo speelt.(luister naar  deze 2 nummers via de bandcamp link onder de recensie)
Daarna volgen "Putrid Things", een zware elektronische song, die in een traag tempo begint en na iets meer dan een minuut over gaat in een hoger tempo, waarbij de muziek een dansbaar ritme krijgt en "Paint My Face With Ashes", een fantastisch swingend elektro nummer, dat een terugkerend licht hypnotiserend ritme bevat en zeer dansbaar is.
In "Drunk On The Venom" zet CNJR me een uitstekende zware dark wave song voor, die in een rustig tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme heeft en in "MSS (Dust Edit)" krijg ik nogmaals een zwaar nummer te horen, dat in een traag tempo gespeeld wordt en een lichtelijk dreigend ritme heeft, dat na iets meer dan 1 minuut over gaat in een hoger tempo, waarbij de muziek dansbaar wordt.
Verder volgen "Tunnels", een verrukkelijk uptempo elektro nummer, dat een terugkerend ritme heeft en swingt als een trein en "Drones" is weer een puik zwaar duister klinkend dark wave nummer, dat een terugkerend ritme bevat.

CNJR heeft me met "I Can See The Church Burning Through The Binoculars" van begin tot eind weten te boeien met heerlijke vrij zware en dansbare muziek, die ik dan ook van harte kan aanraden aan liefhebbers van dark wave en elektro.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten