maandag 19 oktober 2020

Review: Palila - Tomorrow I'll Come Visit You And Return Your Records (Kapitän Platte, 2020) (Rock)

Palila uit Hamburg, Duitsland bestaat uit: Matthias Schwettmann – zang en sologitaar, Christoph Kirchner – basgitaar en achtergrondzang en Manuel Tröndle – drums en achtergrondzang.
De band bracht op 20 september 2019 hun debuut EP "Are We Happy Now?" als CD in een beperkte oplage uit in een met de handgemaakte hoes en als digitale download en deze werd gevolgd door de digitale nummers "Electricity" (21 februari 2020), "Paper Cup" (20 maart 2020) en "On The Wall" (17 april 2020) en op 15 mei 2020 verscheen het album "Tomorrow I'll Come Visit You And Return Your Records" als CD, als LP in een beperkte oplage van 43 stuks op doorzichtig geel vinyl, als LP op zwart vinyl en als digitale download.
Op 9 oktober 2020 brengt Kapitän Platte het album als LP uit in een beperkte oplage van 100 stuks op gekleurd vinyl, als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op zwart vinyl en als bundel samen met het album "Meanwhile Project Ltd." van Meanwhile Project Ltd. uit Keulen.

"Tomorrow I'll Come Visit You And Return Your Records", dat 10 nummers bevat, begint met "Paper Cup", waarin de band een mooie uptempo poprock song ten gehore brengt, die melodische invloeden en een vrolijk dansbaar ritme heeft, waarna "Sell Out" volgt en de band een heerlijke pop song speelt, die een aanstekelijk ritme bevat, dat aanzet tot dansen.
Daarna volgen "Ramrod Lads", een geweldige korte swingende song, die een hoog dansgehalte heeft, "On The Wall", een lekker in het gehoor klinkende uptempo powerrock song en "Stop And Rewind", een heerlijke aanstekelijke song, die me in beweging houdt.
In "Electricity" speelt Palila opnieuw een uptempo nummer met een zeer dansbaar ritme, in "Evacuate" zet de band me nogmaals zo'n prima dansbare uptempo song voor en in "A Yell" hoor ik de band weer een melodische pop song in een gemiddeld tempo spelen.
Verder volgen "Control", een fantastische swingende powerrock song, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt en aanzet tot dansen en "Sundays", een prachtige uptempo poprock song met een aanstekelijk dansbaar ritme, die subtiele tempowisselingen bevat.

"Tomorrow I'll Come Visit You And Return Your Records" van Palila is een uitstekende uptempo plaat met dansbare songs, die ik elke liefhebber van de betere pop kan aanraden, hoewel ik vind, dat er wel iets meer variatie in de muziek had mogen zitten.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten