maandag 12 oktober 2020

Review: Urlaub In Polen - All (Tapete Records, 2020) (Krautrock / Elektro / Elektronisch)

Urlaub In Polen uit Keulen, Duitsland, werd in 1999 opgericht en bestaat uit: Georg Brenner - zang, bas- en sologitaar, synthesizer en effecten en Jan Philipp Janzen - drums, synthesizer, percussie en achtergrondzang.
Het duo bestond van 1999 tot 2012, om in 2016 opnieuw te starten.
Hun debuut album "Parsec" verscheen in 2002 via bluNoise als CD en deze werd gevolgd door de albums: "White Spot" (2004, CD, RAKETEmusik), "Health And Welfare" (2006, LP, CD, Tomlab), "Liquid" (2009, LP, CD, Strange Ways Records) en "Boldstriker" (2011, CD en digitale download, Strange Ways Records) en ook bracht het duo 3 singles en 2 EP's uit.   
Op 6 november 2020 verschijnt hun album "All", waarop 10 nummers staan, als LP en CD via Tapete Records en digitale download.

Het album begint met "Void", waarin het duo een iets meer dan een minuut durend experimenteel nummer, dat gevolgd wordt door "Impuls Response", een heerlijke swingende uptempo mix van krautrock, elektro en new wave met lichte melodische invloeden, waarbij stil zitten geen optie is (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en "2 Sec. Delay", een kort uptempo elektronisch nummer, dat een terugkerend ritme heeft.
Daarna volgen "T.H.D.C.", een swingende uptempo mix van new wave, elektronische muziek en dance met een aanstekelijk ritme, die aanzet tot dansen, "Rodeo", een kort elektronisch nummer en "The Witcher", een fantastische uptempo song, die een terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft, krautrock, elektronische, spacerock en jazz invloeden bevat en swingt als een trein en "Overall", waarin het duo een terugkerend hypnotiserend drums ritme speelt, dat iets over de helft van het nummer elektronische tonen  bijgevoegd krijgt.
In "The Hunter" schotelt Urlaub In Polen me een puike krautrock song voor, die een terugkerend aanstekelijk dansbaar ritme heeft, dat me in beweging brengt en plotseling even stopt, om dan weer verder in hetzelfde tempo en ritme verder te gaan (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie), in "LTS" hoor ik het duo een uitstekende licht psychedelische krautrock song met een terugkerend ritme in een niet al te hoog tempo spelen, waarna "Proxy Music" volgt en in dit laatste nummer laat het duo me genieten van een schitterend stuk uptempo krautrock, dat een zeer dansbaar terugkerend melodisch ritme heeft.  

"All" van Urlaub In Polen is een verrukkelijke plaat, die vol geweldige krautrock, elektro en elektronische nummers staat, waar ik zeer van heb genoten en ik kan iedere liefhebber van één van deze genres, deze schijf dan ook sterk aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten