maandag 12 oktober 2020

Review: Kind - Mental Nudge (Ripple Music, 2020) (Stoner)

Kind uit Boston, Amerika werd in 2013 opgericht en bestaat uit: Matt Couto - drums en synthesizer, Tom Corino - basgitaar, Darryl Shepard - sologitaar en Craig Riggs -  zang en synthesizer.
De band bracht hun debuut album "Rocket Science” in 2015 uit via Ripple Music en op 11 september 2020 verscheen hun tweede album "Mental Nudge", waarop 7  nummers staan, via Ripple Music en Kozmik Artifactz als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op half geel en half munt groen vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD in een beperkte oplage en als digitale download. 

Het album begint met "Broken Tweaker", waarin de band een zware stevige stonerrock song ten gehore brengt, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme bevat en wordt gevolgd door "Faster Number Two", een fantastische swingende uptempo rock song, die een terugkerend ritme bevat.
Daarna volgen "Bad Friend", een uitstekende trage stonerrock song, die een terugkerend ritme en lichte melodische invloeden heeft en "Helms", een puike mix van stoner en psychedelische muziek, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een terugkerend dansbaar ritme heeft.
In "It's Your Head" zet Kind me een geweldige rock song in een gemiddeld tempo voor, die een terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is en in de titel song "Mental Nudge" krijg ik een traag nummer te horen, dat lichte acid rock en invloeden heeft en een aanstekelijk ritme bevat.
Het laatste nummer heet "Trigger Happy" en hierin laat de band me genieten van een zwaar traag nummer, dat iets over de helft van de song even over gaat in een hoger tempo, waarin de muziek gaat swingen en acid rock invloeden bevat, om na korte tijd terug te komen in het trage tempo.

"Mental Nudge" van Kind is een heerlijke schijf, waar ik van begin tot einde heb genoten en ik kan deze stonerrock plaat dan ook van harte aanbevelen aan een ieder, die van deze muzieksoort houdt.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten