maandag 26 oktober 2020

Review: Icarus Peel’s Acid Reign - Shallow Oceans (Billywitch Records, 2020)(Progressieve Pop)

Icarus Peel uit Devon, Engeland, maakte in 2009 zijn eerste solo CD album, getiteld "Tea At My Gaffe", die in 2010 gevolgd werd door "The Sunflower Army" en in 2013 door "Sing!".
Ook maakte hij in 2013 met de band The Honey Pot, die hij in 2010 oprichtte, het album "To The Edge Of The World" voor het Mega Dodo label en onder de naam Crystal Jacqueline And The Honey Pot, verscheen er een dubbele 7" vinyl single bij het Fruits De Mer label in 2014 en verder kwam er een song van de band op het album "Home For Christmas", waarvan de opbrengst voor een goed doel was.
Met Mordecai Smyth maakte Icarus Peel in 2014 de gelimiteerde 10" vinyl split LP "Barnburner" (Mega Dodo Records), waarbij elk 3 nummers speelt en de LP op blauw vinyl in een oplage van 250 stuks geperst is, waarvan de eerste 100 vergezeld zijn gegaan van een A3 kleuren poster + sticker.
Ook zijn album "Forget-Me-Not Under Pussy Willow", dat 7 oktober 2016 via het Mega Dodo Records label verscheen, werd in een gelimiteerde editie van 250 stuks 180 gram zwart vinyl op LP uitgebracht en er verscheen een zeer beperkte oplage van 100 stuks als 4CD in een handgemaakte, individueel genummerde houten doos, die de geremasterde versies van "Tea At My Gaffe", "The Sunflower Army" en "Sing!" plus zijn album "Forget-Me-Not Under Pussy Willow" bevat.
Op 12 mei 2018 vierde het Fruits De Mer Records label zijn tiende verjaardag in de King Arthur Pub te Glastonbury, waar The Honey Pot, Tir Na NÓg, Icarus Peel's Acid Reign, Anton Barbeau, Mark McDowell en Magic Bus optraden en speciaal daarvoor schreef Icarus Peel de song "Shining Diamonds" voor The Honey Pot.
Deze is samen met het nummer "Half Space" van Icarus Peel's Acid Reign in een zeer beperkte oplage van 80 stuks in een metalen kan op 5" single uitgebracht en werd tijdens het optreden verkocht.
Icarus Peel's Acid Reign bestaat uit: Icarus Peel - zang en sologitaar, Andy Budge - basgitaar en Brian Rushbrooke (The Crystal Jacqueline Band) - drums.
Op 27 juli 2018 verscheen het album "The Window On The Side Of Your Head" van Icarus Peel's Acid Reign via het Mega Dodo Records label en deze werd in een beperkte oplage op 180 gram geel vinyl uitgebracht, tevens in een beperkte oplage op CD in een metalen kan en als digitale download.
Opmerkelijk is, dat de nummers van de LP en CD in een andere volgorde staan en dat de CD een nummer extra bevat, plus een langere versie van "Eyes Of Insomnia", dat een intro heeft.
Op 20 november 2020 verschijnt het tweede album van de band getiteld "Shallow Oceans" als LP in een beperkte oplage van 199 stuks op 180 gram zwart vinyl en als CD als eerste uitgave van Billywitch Records, een sub label van Mega Dodo Records. 

Het album, dat 8 nummers bevat, begint met "Half Space", waarin de band een geweldige licht psychedelische melodische rock song speelt, die een aanstekelijk terugkerend ritme bevat en tegen het einde een korte drumsolo heeft en dit nummer wordt gevolgd door de titelsong "Shallow Oceans", een prachtige rustige song, die melodische klinkt en een dansbaar ritme heeft, waarbij de muziek invloeden van de jaren 70 progressieve rock bands bevat.
Daarna volgen "We Come In Peace", een heerlijke rock song, die progressieve invloeden van de muziek van Jimi Hendrix heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en "Divided", een fantastische uptempo rock song, die begin tot eind swingt als een trein.
In "Dance Upon The Moon" zet Icarus Peel’s Acid Reign me een uitstekende progressieve rock song voor, die invloeden "Come Together" van The Beatles bevat en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en in "Symphony Of Groove" krijg ik een schitterende song voorgeschoteld, die een aanstekelijk dansbaar terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft.
Verder volgen "Whisful Thinking", een lekker in het gehoor klinkende uptempo poprock song met Japanse invloeden en "Snakes", een mooie pop song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt. 

"Shallow Oceans" van Icarus Peel’s Acid Reign is een uitstekende plaat, die me van begin tot einde heeft geboeid en ik kan liefhebbers van progressieve rock en de betere pop deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar de promo voor dit album via de youtube link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten