maandag 5 april 2021

Review: Baron Crâne - Commotions (Eigen Beheer / Mrs Red Sound Records, 2021) (Progressieve Rock)

Baron Crâne uit Parijs, Frankrijk, werd in 2014 opgericht en bestaat uit: Léo Goizet - drums, Olivier Pain - basgitaar en Léo Pinon-Chaby - sologitaar.
De band bracht hun debuut album "Baron Crâne" op 27 oktober 2015 als digitale download en als LP en CD in eigen beheer via baroncrane.bigcartel.com uit en deze werd  op 15 november 2016 gevolgd door het digitale album "Electric Shades", dat eveneens op LP en CD te bestellen is via baroncrane.bigcartel.com en op 9 april 2021 verschijnt hun album "Commotions", waarop 5 nummers staan, als digitale download via Mrs Red Sound Records en als LP en CD in eigen beheer via baroncrane.bigcartel.com en de band wordt op dit album bijgestaan door Arthur Brossard - zang (op "Acid Rains") en INCH - zang (op "On Rase les Murs"). 

Het album begint met "Firmin", een fantastisch uptempo progressief rock nummer, dat invloeden van jazz en fusion heeft, wisselende tempo's en een aanstekelijk terugkerende ritme bevat en gevolgd wordt door "Acid Rains", een geweldige progressieve rock song met tempowisselingen en invloeden van de jaren 70 bands, die swingt als een trein.
In "Closing Door" laat Baron Crâne me genieten van een schitterend uptempo rock nummer, dat tempowisselingen heeft, invloeden van Oosterse muziek, progressieve muziek en fusion bevat.
Verder volgen "On Rase Les Murs", een energieke mix van progressieve rock, fusion en hiphop, die in een hoog tempo gespeeld wordt en zo nu en dan vrij heftig klinkt en "Fifth Stone", een heerlijk stuk progressieve rock met tempowisselingen en experimentele invloeden.

"Commotions" van Baron Crâne is een spannende puike plaat om te beluisteren, waar ik vanaf de begin tonen door geboeid was en ik kan liefhebbers van progressieve rock deze schijf dan ook sterk aanbevelen.(luister naar dit album via de youtube link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten