zondag 18 april 2021

Review: Spirit Mother - Live In The Mojave Desert Vol.3 (Heavy Psych Sounds, 2021) (Progressieve Rock)

Spirit Mother uit Long Beach, Amerika bestaat uit: Armand Lance - zang en basgitaar, Sean McCormick - sologitaar, Landon Cisneros - drums en SJ - viool en zang.
De band bracht op 28 juli 2016 hun debuut digitale nummer "Heathens" uit, gevolgd door de digitale single "Black Sheep" / "Space Cadets", het digitale nummer "Shape Shifter I", het debuut album "Cadets" op 1 maart 2020 als LP in een beperkte oplage van 200 stuks en als digitale download en het digitale nummer "Everybody Knows", dat op 21 september 2020 werd uitgebracht en op 16 april 2021 verscheen het album "Live In The Mojave Desert Vol.3" via Heavy Psych Sounds als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op kersenroze vinyl, als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op geel met rood vinyl, als test persing LP in een zeer beperkte oplage van 10 stuks op zwart vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download.

Het album, dat nummers bevat, begint met "Tonic" (Exodus Inc), waarin de band een schitterend progressief stuk rock muziek in een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, dat gevolgd wordt door "Ether", een uitstekende swingende uptempo rock song met een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen.
Daarna volgen "Go Getter", een enigszins triest klinkende song, die in een traag tempo gespeeld wordt, dat na 1 minuut iets meer snelheid krijgt en "My Head Is Sinking", een uptempo rock song, die tempowisselingen bevat en bij tijd en wijle swingt.
In "Martyrs" schotelt Spirit Mother me een stevige uptempo rock song voor, die swingt en halverwege tijdelijk in een iets langzamer tempo over gaat, maar al snel weer terugkeert naar het begin tempo en "Premonitions", een puike song met een gemiddeld tempo, die aanstekelijk dansbaar ritme heeft en subtiele tempowisselingen bevat.
Dan volgen "Dead Cells", eveneens zo'n swingende uptempo song met een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen en "Black Sheep", waarin de band nogmaals een uptempo rock song in dezelfde stijl speelt.
Verder hoor ik "Space Cadets", een fantastische progressieve rock song met tempowisselingen (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Heathens" en hierin speelt de band opnieuw een uptempo nummer met een aanstekelijk dansbaar ritme, dat tempopwisselingen heeft.

"Live In The Mojave Desert Vol.3" van Spirit Mother is een prima plaat, die lekker in het gehoor klinkende progressieve rock bevat en ik kan liefhebbers van dit genre en rock in het algemeen dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten