maandag 5 april 2021

Review: Doctors Of Space - The Covid Sessions (Eigen Beheer, 2021) (Spacerock / Experimenteel)

Doctors Of Space is een duo, dat bestaat uit: Dr Space - analoge, digitale en modulaire synthesizers en Dr Martin Weaver - solo- en basgitaar en drums  programmering.
Het duo bracht hun debuut uit op 23 december 2019 met de 7" single "Ghouls 'n Shit", die in een beperkte oplage van 100 genummerde stuks in een met de hand geschilderde hoes op zwart vinyl en als 7" single in een zeer beperkte oplage van 15 genummerde stuks in een met de hand geschilderde hoes op zwart vinyl met handtekeningen gemaakt werd.
Daarna volgden de digitale albums uit: "Covid Sessions" (23 april 2020), "Jan 2020 Studio Jam" (29 februari 2020), "Studio Jam Feb 2020" (29 februari 2020), "Studio Jam March 9th, 2020" (17 maart 2020), "Studio Session June 2020" (4 juni 2020), "Studio Session July 2020" (2 juli 2020), "Studio Session Aug 2020" (6 augustus 2020), "Studio Session Sept 2020" (10 september 2020), "Ussy Whip" (27 september 2020) en "Studio Session Oct 2020" (7 oktober 2020).
Op 24 oktober 2020 bracht het duo het album "First Treatment" via Space Rock Productions als LP uit in een beperkte oplage van 100 stuks op 180 gram zwart en 100 stuks op 180 gram wit vinyl , die met de hand genummerd zijn, in een klaphoes verpakt zitten en een download code bevatten, als CD in een beperkte oplage van 200 stuks, die met de hand genummerd is en als digitale download.
Vermeldenswaardig is nog, dat het LP album 4 nummers bevat en de CD 2 bonus nummers heeft, waarvan het eerste een bijdrage heeft van Hasse Horrigmoe, die basgitaar in dit nummer speelt.

Op 23 april 2021 verschijnt het album "The Covid Sessions", waarop 9 nummers staan, in eigen beheer als CD in een beperkte oplage van 100 stuks en als digitale download en deze start met "Apollo Groove", waarin het duo een nogal zenuwachtig klinkend nummer in een gemiddeld tempo speelt, dat een terugkerend ritme heeft, waartussen ruimtelijke klanken te horen zijn en dit wordt gevolgd door "Hold My Beer", een mix van country, blues en spacerock met een aanstekelijk terugkerend ritme, dat halverwege tijdelijk even iets rustiger wordt, om na korte tijd weer verder te gaan.
Daarna volgen "From The Depths Of The Universe", een uitstekend nummer met een soort vervormde onweersgeluiden, die gepaard gaan met experimentele geluiden en in een niet al te hoog tempo gespeeld worden, "Viral Usurper", een geweldig progressief rock nummer met een niet al te hoog tempo, dat een licht hypnotiserend terugkerend ritme heeft en ruimtelijke en acid rock invloeden en "Afro Ghost Ritual 47" een schitterend uptempo nummer met een terugkerend hypnotiserend tempo en sterke krautrock invloeden, dat een lichte trance teweeg brengt.
In "Funkee Caca" zet Doctors Of Space me een swingend uptempo funky nummer voor, dat een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, waarbij stil zitten niet aan de orde is  en in "Drowned In Drone" krijg ik een zwaar stuk muziek in een vrij langzaam tempo te horen, dat vervormde geluiden en acid rock invloeden bevat.
Verder volgen "Untouchable Trademark", een swingend dansbaar nummer met een gemiddeld tempo en aanstekelijke terugkerende ritmes en "White Star Turns Pink", een mooi rustig nummer met ruimtelijke, filmmuziek en lichte acid rock invloeden.

"The Covid Sessions" van Doctors Of Space is een puike CD met uitstekende muziek, die invloeden van diverse stijlen muziek bevat en ik kan liefhebbers van elk genre dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar diverse nummers van het album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten